≫ 

Kako su majica i zastava "Nema predaje" posle UEFA stigle i na crnu listu u Srbiju? (FOTO) (VIDEO)

Slogan koji poručuje "Kosovo je Srbija" posle crne liste u Evropskoj kući fudbala, u žiži javnosti ponovo, ali posredstvom RTS-a

  • 23

Veliki skandal dogodio se uživo na RTS-u, kada je blurovana majica sa mapom Kosova i Metohije, koju je nosio intervjuisani građanin.

Ovo je izazvalo veliku buru među navijačima i građanima Srbije, a društvene mreže su "gorele" zbog ovog propusta Javnog servisa.

RTS se posle toga oglasio i nevešto pokušao da se "opere" saopštenjem da je propust napravljen "greškom urednika".

Ova situacija naterala nas je da se zamislimo da li je ova majica, čija se slika i natpis "Nema predaje" preko mape Kosmeta u bojama Srbije, našla na crnoj listi UEFA, sada došla i na crnu listu u Srbiji.

Naime, ova ista zastava, koju često na tribinama ističu navijači u Srbiji, posebno Delije i Grobari, ali i ostale navijačke grupe, nedavno je dospela na crnu listu UEFA, i to posle cinkarenja od strane Crnogoraca, posle tuče u Podgorici na meču Crna Gora - Srbija.

UEFA je odlučila da ubuduće isticanje ove zastave razmatra kao "rasizam", što se žestoko kažnjava. Delije i Grobari se s tim sasvim sigurno neće tek tako pomiriti, ali a upravo zbog čestih koreografija posvećenih Kosovu i Metohiji, Zvezda je bila kažnjena od strane

UEFA za meč na Marakani protiv Salcburga, pa je stadion bio prazan.

Od ulaska u Ligu šampiona Delije su bile obazrivije, pa su koreografije više bile posvećene Zvezdi, kao i peckanju rivala poput Napolija i PSŽ-a, koji nemaju "ušati pehar".

Jedna od koreografija navijača Crvene zevzde, sa akcentom na srpsko Kosovo Foto: A. Nalbantjan

Ipak, ovo što je na RTS-u blurovana majica "Nema predaje", koju često nose i Delije i Grobari na tribinama, žestoko im je zasmetalo, što se moglo videti i po komentarima na društvenim mrežama i navijačkim forumima.

VIDEO: Prva ekipa Delija na tribinu protiv Valensije, svi u majicama Kosova

VIDEO: Grobari pozdravili igrače Partizana uprkos porazu, a onda je zagrmelo "Kosovo je srce Srbije"

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoja

    23. februar 2019 | 08:57

    Sve sto Srbin uradi pokazujuci svoj patriotizam, uvek se osudjivalo kao nacionalizam i sl. i najgore je sto počnemo sami sebe i svoju decu da pljujemo. Dosta vise, u svojoj zemlji imamo pravo da iskažemo ljubav prema njoj, na nacin koji je mnogo bezszleniji od, na primer, kada se u Hrvatskoj javno peva "Ubij Srbina!" i td....

  • Misko

    23. februar 2019 | 08:51

    Samo neka neko objasni sta je ovde rasisticki Srpska zastava preko mape teritorije koja je njena

  • Косингас

    23. februar 2019 | 10:03

    Срамни РТС који ми плаћамо! Живе од нас пореских обвезника, а шта нам сервирају. Ако је већ грешка уредника, као што кажу, што га не именују и дају му моментални отказ. Колико знам, Устав Републике Србије каже да је Косово Србија! Где је онда проблем? Ништа није случајно, мој српски народе!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA