≫ 

Kokain obuzeo engleske navijače, tribine vrve od belog praha! Uletanje na teren i incidenti postali su redovna pojava u Premijer ligi i Čempionšipu (VIDEO)

Narkotični navijači trenutno glavni problem engleske policije

  • 4

Pisali smo već, engleski huligani u poslednje vreme kao da su se "povampirili", deluju agresivnije, ne prezaju od uletanja na teren, čak i napada na protivničke igrače i stjuarde, a policija tvrdi da je za takvo ponašanje najviše kriv - kokain!

Još jedan vikend u engleskom fudbalu doneo je nove probleme sa izgrednicima, na tri utakmice zabeležena su utrčavanja navijača na teren, a ono što je zabrinjavajuće su hapšenja zbog posedovanja narkotika, uglavnom kokaina.

Tragovi belog praha sveprisutni su u toaletima na stadionima utvrđeno je pretragom policije, što nedvosmisleno ukazuje na to da tribine vrve od drogiranih navijača, samim tim njihova sklonost ka incidentima i agresivnom ponašanju je veća.

Prema izveštajima policije, u prošloj godini hapšenja na stadionima povezana sa drogom uvećana su za čak 10 posto, od tog broja polovina su navijači uhapšeni zbog posedovanja kokaina, međutim policija veruje da je to tek vrh ledenog brega i da je taj broj daleko veći.

Prethodni vikend bio je buran u tom smislu.

Na utakmici Bornmuta i Njukasla navijači gostujućeg kluba su utrčali na teren nakon gola "Svraka" za 2:2 u poslednjem minutu, navodno je jedan od njih tom prilikom udario ženu koja je angažovana kao stjuard i povredio joj nos. Policija je uhapsila šestoricu izgrednika među kojima i jednog maloletnika.

 

Turbulencija je bilo i u Svonsiju na meču FA Kupa između domaćeg tima i Sitija. I tamo je jedan navijač utrčao na teren nakon golova domaćeg tima, pa su redari imali pune ruke posla.

Zabrinjavajuće je što su dva pomenuta incidenta samo nastavak navijačkih izgreda kojih je bilo i nedelju dana pre njih, u Birmingemu i Londonu.

U derbiju Birmingema i Aston Vile viđen je težak incident u režiji jednog huligana Birmingema koji je utrčao usred meča i pesnicom udario kapitena Vile Deka Griliša, ispostaviće se kasnije junaka derbija, strelca jedinog gola na utakmici.

Istog vikenda, nemira je blo i na utakmici Arsenal - Mančester junajetd, kada se na meti još jednog navijača koji je utrčao na teren, našao defanzivac gostiju Kris Smoling, koji, srećom, nije trpeo teže posledice od ataka huligana.

 

Svi ovi incidenti, veruju u policiji, imaju veze sa porastom količine kokaina na tribinama, otud i agresivnije i daleko incidentnije ponašanje navijača.

Iz policije tvrde da i klubovi u određenoj meri snose posledice za negativan trend, jer, zarad smanjenja troškova, umesto policije na tribinama i na ulazima, angažuju nedovoljno obučene i nepripremljene redare koji baš i nemaju moć da rade detaljnije pretrese navijača pre ulaska na stadion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    19. mart 2019 | 12:20

    Наравно. Кад им браћа албанци набављају

  • BralE

    19. mart 2019 | 10:10

    Pocinju ptatiti trendove nasih navijaca! Jos da i njihovi klubovi pocnu sponzirisati kokain odredjenim navijackim „frakcijama“, kao i kod nas i onda su vec u korak sa modernim fudbalom, bas kao i mi!

  • Marko

    19. mart 2019 | 10:19

    Samo tako Englezi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA