≫ 

Otkrivamo kako je došlo do ujedinjenja navijačkih grupa ispred ambasade Amerike: Delije pokrenule inicijativu, odazvali se Kimijevi Grobari i Taurunumi (VIDEO)

Srpska navijačka scena je pokazala da ima nešto što je iznad klupskih boja

  • 15

Ujedinjenje navijačkih grupa Zvezde i Partizana povodom godišnjice NATO bombardovanja, kada su ispred američke ambasade došli u zajedničkom korteu, a zatim poslali poruku putem transparenta da nisu zaboravili decu, braću i drugare, oduševila je Srbiju.

Videti Delije i Grobare kako zajedno marširaju viđa se ređe od Halejeve komete. Ali, nedaća koja je zadesila našu zemlju 1999. godine i bombardovanje koje je trajalo 78 dana, tokom kojeg je zemlja razorena, a više hiljada ljudi je nastradalo, među njima pretežno civili.

Dvadeset godina kasnije, Delije i Grobari su pokazali da Srbi mogu da se slože i ujedine, čak i kada među njima vlada tolika mržnja i netrpeljivost zbog različitih klupskih boja. Srbija je ipak bila iznad večitog rivalstva!

Parola Delija, Grobara i Taurunuma ispred ambasade Amerike; Printskrin: Youtube/FCRedStarBelgrade

Telegraf je došao do saznanja koje su tačno grupe bile ispred američke ambasade u nedelju uveče u vreme kada je pre 20 godina počelo bombardovanje.

Inicijativa je krenula od Delija, onih koji su najviše uključeni u dešavanja i rad grupe. Oni su poslali, poziv rivalima, koji su se odazvali i zajedničkim snagama su poslali snažnu poruku jedinstva Srba.

Pored Delija, ispred ambasade su bili i Grobari koje predvodi Miloš Radisavljević Kimi, ali i navijači Zemuna -  Taurunum Bojsi.

Zajedničkim snagama pevali su pesme protiv NATO pakta, ali su i skandirali Milici Rakić, Zoranu Vujoviću (navijač Partizana koji je nastradao u ambasadi Amerike prilikom protesta za Kosovo 2008. godine), pevali su o Kosovu i Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    26. mart 2019 | 14:48

    BRAVO, tako se voli otadzbina! Na svakom mestu, bilo koji povod da je treba isticati zlocin koji su nam uradili nato fasisti.

  • Pedja

    26. mart 2019 | 15:01

    Za ovo BRAVO

  • bgd

    26. mart 2019 | 15:41

    ne širite dezinformacije nisu bili nikakvi "kimijevi" grobari nego grobari sa juga i zabranjeni tj samo one grupe grobara koje spadaju pod navijače

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA