≫ 

Usred Beograda skandirali Šaćiriju: Navijači Liverpula iz Srbije tepali Albancu i pomerili granice navijanja (VIDEO)

Magična noć na Enfildu ispraćena je i u Srbiji od strane navijača Crvenih iz naše zemlje, a Telegraf je pratio utakmicu na istom mestu s njima

  • 47

Liverpul ima navijače širom sveta, a veliku bazu fanova ima i u Srbiji. Oni su se okupili u jednom beogradskom pabu i tu su gledali duel protiv Barselone i istorijski plasman Crvenih u drugo izastopno finale Lige šampiona.

Čim smo ušli, videli smo da veruju u svoju ekipu i da smatraju da ekipa Jirgena Klopa može do čuda. Samo što je meč počeo, dobili su prvi razlog za nadanje. Divok Origi je matirao Ter Štegena, za opštu ludnicu među fanovima Liverpula iz Srbije, koji su prvi put i glasno zapevali.

Počelo je skandiranjem "Divok Origi", a zatim se nastavilo i pesmama Liverpula koje su pevali na engleskom.

Navijači Liverpula Navijači Liverpula u Beogradu slave pobedu nad Barselonom; Foto: Telegraf

Kako je meč odmicao, tako je uzbuđenje raslo. Navijači su pevali pivo za pivom, uzdisali kod svake šanse, i tako do kraja poluvremena.

A onda, na startu drugog, nova histerija. Vajnaldum u 54. i 56. minutu anulira prednost Barse i Liverpul dolazi na korak od finala.

Asistencija Šaćirija takođe je oduševila navijače Liverpula, koji imaju simpatije prema Albancu sa Kosova, koji igra za Švajcarsku, a koji je svojevremeno žestoko uvredio Srbe proslavom gola protiv naše reprezentacije na Mundijalu u Rusiji.

Iznenadili smo se kada smo šuli kako ga zovu i kako mu tepaju "Šećeru i Šaćaro", a onda je usledila i neverovatna pesma kada se Šaćiri pojavio u kadru, što možete da pogledate u snimku na početku teksta.

Đerdan Šaćiri, FK Liverpul, Alison Beker Đerdan Šaćiri slavi pobedu nad Barselonom; Foto: AP/Tanjug

"Gnjilane je srce Srbije", počeli su da skandiraju navijači Liverpula, aludirajući na to da je Šaćiri rođen u ovom mestu na Kosovu.

Na kraju, kada je Origi postigao i četvrti gol, nastalo je opšte oduševljenje.

"Ej, ulazimo u drugo uzastopno finale Lige šampiona" - uzvikivao je jedan od navijača.

Na kraju, kada je meč završen, ugašen je prenos komentatora, a sa razglasa kafića puštena je himna Liverpula "You "ll never walk alone", koja je emotivno i iz srca otpevana od strane navijača Liverpula.

Tu je moglo da se vidi da oni zaista dišu za ovaj klub i koliko ga vole. Da su zbog njega spremni i da zaborave na animozitet prema Šaćiriju, kakav sigurno gaji ogromna većina navijača u Srbiji, pa i oni koji takođe navijaju za Liverpul.

Bilo je tu i navijača Barselone, koji su brže bolje napustili lokal, kojima ni malo nije bilo prijatno tokom čitavog meča, kad god bi čuli navijače Liverpula.

Pogledajte kako su navijač Liverpula pevali You "ll never walk alone".

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OVERRATED

    8. maj 2019 | 13:15

    NE razumem ljude koji kazu da navijaju za bilo koji tim iz inostranstva.sta te vezuje za taj tim ili taj grad.da li si tamo mozda ziveo i radio pa ti je prirastao za srce.i ako je mozda igrac iz tima za koji navijas u srbiji presao u taj tim pa sta.

  • Bumbar

    8. maj 2019 | 13:49

    Ti navijaci Liverpula neka se preorijentisu u Albance kada ih toliko vole. A mogu i da ih povedu kod njih. Ala imaju ukusa fuj,koga vole.

  • Srpska Republika

    8. maj 2019 | 12:30

    E moji "SRBI"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA