≫ 

Masovna tuča i neredi u Skoplju: Privedeno oko 200 navijača iz Poljske! (FOTO)

Poljski navijači su u petak posle podne divljali u Skoplju

  • 0

Oko dve hiljade navijača koji su došli da bodre svoju fudbalsku reprezentaciju uoči meča sa reprezentacijom Severne Makedonije, prvo su se tokom jutra međusobno potukli u jednom kafiću u centru makedonske prestonice, a obračun su nastavili i popodne u Gradskom parku, koji se nalazi u neposrednoj blizini stadiona "Todor Proeski". Naravno, mnogi od njih nisu ni stigli do stadiona na kojem je selekcija Poljske slavila protiv Severne Makedonije sa 1:0.

Očevici kažu da su se potukle dve suprotstavljene grupe poljskih navijača. Policija je i ovog puta intervenisala. Uhapšeno je 200 poljskih navijača, a zbog velikog broja privedenih, oni su u policijsku stanicu odvezeni sa dva autobusa.

Poljski navijači Poljski navijači divljaju u Skoplju; Foto: Youtube/Balksanski navijači

Dok je trajao meč između Severne Makedonije i Poljske u okviru kvalifikacija za plasman za Evropsko prvenstvo 2020. godine, privedeni poljski navijači će biti zadržani u policijskoj stanici da ne bi izazvali nove incidente.

Ostali navijači iz Poljske, koji su i najglasniji, iz bezbednosnih razloga su bili smešteni u posebnom boksu na istočnoj tribini stadiona.

Skopski mediji pišu da su se poljski navijači danas oko podne sukobili sa policijom ispred sedišta Vlade Republike Severne Makedonije. Navijači su krenuli ka Staroj skopskoj čaršiji, a policija je pokušala u tome da ih spreči.

Poljski navijači Grafit koji su napisali poljski navijači; Foto: Twitter/radoslaw naerot

Ipak, jedan broj poljskih huligana je uspeo da stigne ispred čaršije. Tu su počeli da se penju na spomenik Skenderbegu, a da policija nije brzo reagovala sigurno bi došlo do konflikta sa žiteljima Skoplja albanske nacionalnosti koji su bii u blizini, a kojima se nije dopalo ponašanje i veranje poljskih navijača po spomeniku Skenderbegu.

Grupa huligana među poljskim navijačima, koji su sleteli na ohridski aerodrom, divljali su i u tom turističkom gradu. Oni su išarali poznati „Most želja“ koji vodi prema Kaneu.

Na steni pored koje se proteže mostić su napisali "Chrobry" - ime prvog poljskog kneza i prvog poljskog kralja Boleslava I Hrabrog, po kome su imenovane mnoge institucije, klubovi i udruženja u Poljskoj.

Novinar iz te zemlje Radoslav Navrot je na Tviteru napisao: "Evo glasnika koje imamo u Makedoniji. Ovako danas izgleda prelepa promenada na Ohridskom

jezeru".

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA