≫ 

Navijačko ludilo u Italiji: Policija pronašla raketu "zemlja-vazduh" u "šteku" Juventusovih ultrasa

Pitanje je kome je bilo namenjena ovakva vrsta naoružanja

  • 3
Juventus ultrasi Foto ilustracija: Telegraf/Profimedia

Italijanski ultrasi poznati su po svojim desničarskim stavovima i krajnjim merama u borbi sa rivalskim grupama, takvih je i u tvrdom jezgru Juventusovih navijača, međutim ono što je policija prilikom racije pronašla u "šteku" pristalica "bjankonera" zapanjilo je tamošnju javnost. 

Pored silnog naoružanja kojim komotno može da se krene u mali rat, karabinjeri su zaplenili i jednu raketu zemlja-vazduh (?!).

Nikome nije jasno otkud oružje takve razorne moći u "navijačkom" arsenalu, mada ako se pogleda šta je sve još zaplenjeno prilikom velike akcije policije, ni raketa se ne čini kao iznenađenje. Arsenal naoružanja je pronađen kod ekstremnog krila neonacista iz Torina, zaplenjen je veliki broj automatskog naoružanja, municije, pištolja, eksploziva, okvira za municiju i nacistički baneri.

Među trojicom uhapšenih koji se sumnjiče da su usko povezani sa ovom organizacijom je i 50-godišnji Fabio Del Bergiolo, bivši granični inspektor i kandidat za Senat 2001. godine.

Inače, istraga koja je dovela do velike zaplene oružja počela je akcijom policije u kojoj su pronađeni nacistički baneri Juventusove navijačke grupe "Drughi", u skinhed okupljalištu u strogom centru Torina.

Racije italijanske policije obavljene su u ponedeljak ujutru u nekoliko gradova na severu Italije, uz koordinaciju policijskih centara u Milanu, Varezeu, Paviji, Novari i Forliju.

- Pronađene su veze između neofašističkih i neonacističkih grupa i ultras grupa, konkretno Juventusove grupe "Drughi Giovinezza" - pojasnio je situaciju šef torinske policije Karlo Ambra.

On je dodao da postoje indicije da su i neke druge, tradicionalne Juventusove navijačke grupe, kao i još neke desničarske organizacije, povezane sa ovim slučajem.

Policija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grof

    16. jul 2019 | 11:22

    Pitajte siptare odakle im to naoruzanje.

  • Racki

    16. jul 2019 | 14:38

    Kod nas su pre par godina u rupi nasli arsenal pistolja kod mandova..pa nikom nista.

  • Alo

    16. jul 2019 | 14:26

    Docekuju De Lihta pa zbog toga su nabavili vatromet.Forza Juveeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA