≫ 

Dok tuku Crnogorce, ceo stadion skandira "UČK, UČK, UČK": Novi snimak jezive atmosfere u Prištini!

Oko 150 navijača "Sokolova" bilo je na meču protiv tzv. Kosova, kada su u jednom momentu napadnuti

  • 87
Tuča navijača, Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Kosovo Printscreen: Facebook.com/Gazeta Korniza Sport

Nije moglo bez nereda u Prištini, gde je na stadionu "Fadilj Vokri" došlo do sukoba između domaćih navijača i oko 150 navijača iz Crne Gore koji su došli da prate meč protiv tzv. Kosova.

Nakon što je tzv. Kosovo dalo gol, u sektoru gde su bili smešteni gostujući navijači, došlo je do okršaja.

Došlo je do sukoba Crnogoraca sa redarima, a ubrzo je intervenisala i policija, pa se posle nekoliko minuta čarki situacija smirila.

U trenucima sukoba, stadionom se sablasno orilo "UČK, UČK, UČK", što je slogan tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, poznatoj po terorističkim aktivnostima tokom rata krajem devedesetih godina.

Pogledajte i kako je to izgledalo u snimku.

Na početku meča, kada su intonirane himne, čulo se zviždanje dok je sa razglasa puštena "Oj svijetla majska zoro", ali su na kraju ipak preovladali aplauzi.

Da Crnogorci ne budu toliko neprijateljski dočekani "potrudio" se i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, koji je na dan utakmice otišao na grob bivšeg predsednika tzv. Fudbalskog saveza Kosova, Fadilja Vokrija.

Inače, tzv. Kosovo je pobedilo sa 2:0 golovima Rahmanija i Murićija u 10. i 34. minutu i sada je na samo bod manje od drugoplasirane Češke, kojoj gostuju u narednom kolu, koje će verovatno i odlučiti ko će na EURO 2020.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Kosovo je srce Srbije grme navijači u Litvaniji

Grčka od 20.45 čeka Bosnu u meču koji domaćinu praktično ne znači ništa (Heleni gotovo da nemaju šanse za plasman na EP), dok gostima znači sve! Bosanci pred poslednja tri kola imaju dva boda manje od Finske i ako sada ne pobede, teško će na EURO kroz kvalifikacije. Dvojka u Grčkoj je 2,20, dok je pobeda domaćina 3,60, a iks 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Grčka - BiH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niksic

    15. oktobar 2019 | 14:54

    E moji Srbi, dizali su im ovi momci tri prsta i zato je nastala guzva. A neki sipci su dobili i po njusci na brzaka, eto da znate sta je tamo bilo pa nastavite da pljujete CG i naravno do godine u Prizrenu!

  • Dusan

    15. oktobar 2019 | 10:11

    Bratska utakcima, izmedju dva bratska i prijateljska naroda

  • Petar

    15. oktobar 2019 | 13:27

    Treba procitati komentare koje pisete. Bili smo nekad jedan narod, ginuli za istu stvar od Mojkovca, preko Skadra i Bregalnice do Bosne, Kosmeta i Krajine. Svudje smo vam ledja drzali iako se nas to direktno nije ticalo. Vjerovatno smo zato zasluzili ovoliku pljuvacinu, da nas zovete svakakvim imenima. Mi smo iz ponosnih brda, dje je cist vazduh i jos na cijeni ljudska rijec. Vi trulite u beogradske supe, dosli ko zna odakle i prosipate gradjanstinu. Grad iz kojeg ja dolazim je stariji nego sva vasa drzava, pa mi samo o kulturi nemojte pricati. Nisam vam ja prodavao djedovinu po Kosmetu, nego vi. Nisam vam ja kriv sto Srbijanke lude za Crnogorcima, pa ste isfrustrirani. Pitajte ih zasto i znacete sto vam fali. Nas najstrasnije pljujete zbog Kosmeta (ja ga licno ne priznajem, kao ni 85% ljudi iz Crne Gore),a predsjednik vam sjedi na kanabet sa krvnicima Tacijem i Haradinajom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA