≫ 

"Ostavili me dečki": Detalji huliganske akcije i nabrutalnije tuče Delija i BBB na aerodromu u Atini

Pre četiri godine na aerodromu Elefterios Venizelos došlo je do žestokog okršaja navijača Zvezde i Dinama iz Zagreba

  • 27
Delije vs Bad Blue Boys, BBB Printskrin: Youtube/Serbian Hooligans Channel

Pre četiri godine u Atini je došlo do žestoke tuče između navijača Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba! Tuča je šokirala sve i niko joj se nije nadao, a desila se na aerodromu Elefterios Venizelos u Atini, dan posle meča između Olimpijakosa i Dinama.

Oko 300 Delija krenulo je put Atine, kako bi pružilo podršku svom bratskom timu u utakmici Lige šampiona protiv Dinama iz Zagreba.

Bed Blu Bojsi su takođe krenuli u prestonicu Grčke, gde imaju prijateljstvo sa navijačima Panatinaikosa, najvećim rivalom Olimpijakosa.

Olimpijakos Dinamo Zagreb - koreografija - Gate 7 Delije Koreografija navijača Olimpijakosa na meču protiv Dinama iz Zagreba; Printskrin: Youtube/ULTRAS PYRO FANS

Prisustvo Delija i Bed Blu Bojsa u istom gradu pojačalo je rizike i grčka policija je mobilisala snage da predupredi nerede. Uspeli su u tome pre i tokom meča, i tom prilikom su uhapsili oko 90 navijača u nekoliko racija, a onda su se opustili, misleći da je sve završeno bez incidenata.

Zato je sutradan ujutru na aerodromu došlo do susreta dve grupe navijača, jer su letovi za Zagreb i Beograd bili blizu jedan drugom.

Navijači Panatinaikosa ponudili su pristalicama Bed Blu Bojsa pratnju do aerodroma, ali su oni to odbili, istakavši da su u dobrom broju i da mogu sami da se brane. Bilo ih je oko 150.

Pošto je grupa navijača Dinama bila podeljena u dva aviona, jedna je otišla ranijim letom, dok je druga ostala na aerodromu. Nisu ni slutili da će uskoro doći do susreta sa Delijama, koje su stigle na aerodrom na let za Beograd.

I Delije i navijači Dinama bili su u pretežno mlađim grupama, pa je došlo do žestokog okršaja. Bilo je oko 30 navijača Dinama i oko 70 Delija, koje su bile i naoružane motkama, lancima, kaiševima, bakljama... neki hrvatski navijači su u kasnijim izjavama pominjali i noževe.

Došlo je do žestokog sukoba na nadvožnjaku pred samim aerodromom, a brojčano nadmoćne Delije su žestoko pretukle BBB u tom okršaju. Na snimcima se moglo videti kako su mnogi hrvatski navijači spas pronašli bežeći u zgradu aerodroma, dok su neki od njih ostali da leže na podu teško prebijeni.

Delije su čak i ponižavale pretučene Hrvate tako što su ih snimale, a ostao je zabeležen i momenat kada jedan od njih moli za milost rečima "Ostavili me dečki".

Epilog tuče bilo je da je povređeo 19 navijača Dinama, od kojh je jedan doživeo teške telesne povrede.

Video: Pogledajte iz bližeg ugla kako je počela tuča Delija pred meč sa Jang Bojsima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Неко

    6. novembar 2019 | 14:11

    А после њихове изјаве не смете да дођете у загреб јаки сте у групи... И дан после тога попили кафу у загребу прошетали и отишли кући. Најјача је банда циганска

  • rade6

    6. novembar 2019 | 15:29

    Ako vam je krivo tudjmanovci drugi put im pomognite.Bice vam zahvalni ionako ste iz njihovog sektora

  • 534

    6. novembar 2019 | 16:01

    Mi smo se tukli protiv BBB a vi se bijete i ubijate medjusobno. Tu ni psihijatrija ne pomaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA