• 48

Albanci krvave glave davali izjave, pala hapšenja: Samo smo jeli hleb kad su nas Česi napali!

Pristalice tzv. Kosova nisu se provele dobro u Plzenju, iako su mere obezbeđenja bile rigorozne

  • 48

Češki ultrasi napali su navijače tzv. Kosova pre meča dve ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a policija je imala pune ruke posla pre i posle utakmice.

Morali su sve vreme da paze na bezbednost gostiju policajci kako bi se sprečili incidenti, a mnogi navijači koji dolaze iz naše južne pokrajine tvrde da su ih napali dok su jeli.

- Živim u Gracu u Austriji, inače sam iz Gnjilana. Jeli smo hleb, a onda su nas napali maskirani ljudi. Ovo nije sportska atmosfera, nema ovo veze sa sportom - rekao je jedan od njih posle nereda, preciziravši da je njih 25 napalo grupu od 15 navijača.

- Nismo nikoga provocirali, napad je bio potpuno neočekivan. Došli smo zbog sporta, nismo imali želju bilo koga da provociramo. Mi smo većinom studenti, ja sam otac dvoje dece, ako bude moguće, odvešću ih na utakmicu, ako ne, videćemo. Policija je barem reagovala - naveo je drugi navijač.

Bilo je i hapšenja izgrednika, a prištinski mediji žale se da preko 200 Albanaca nije moglo da uđe na stadion, iako su svi imali karte - od njih su traženi češka dokumenta.

Inače, pre meča je grupa navijača došla ispred hotela u kom je bila smeštena reprezentacija i grmelo je "Kosovo je Srbija", a onda su usledili napadi na njihove navijače. Jedan je davao čak izjavu i pokazao da mu je stradala arkada.

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Komentari

  • SRBIN

    Siptari, nema vama KOSOVO REPUBLJIK... KOSOVO je SRBIJA... Za veke i vekove, AMIN. 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • 🇷🇸

    Čivela Češka

  • Са Косова

    И ја сам га јео 2004 када сте ми пуцали на кућу

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima