≫ 

Pirej goreo uoči derbija Olimpijakosa i PAO-a: Sukob navijača i policije, igrači bežali od suzavca

Vrelo je bilo u Atini pred "večiti derbi"

  • 2
navijači olimpijakosa Foto: onsports.gr

Navijački "zemljotres" pogodio je Pirej pred dolazak Panatinaikosa na megdan fudbalerima Olimpijakosa, u okviru 17. kola šampionata. 

Poznato je da je u Grčkoj na snazi zabrana dolaska gostujućih navijača na utakmice visokog rizika, tako je bilo i ovog puta, ali to nije sprečilo Olimpijakosove pristalice da izazovu nerede, uz sukob sa policijom.

Do najvećih nereda ispred "Karaiskakisa" došlo je kada je policija poterala pristalice domaćeg tima kako bi obezbedila prostor za dolazak autobusa sa igračima "Zelenih". Ovima nije trebalo mnogo da pruže otpor organima reda, pa je došlo do sudara i tuče, uz upotrebu obilja pirotehnike od strane ultrasa kluba iz Pireja.

Situacija je pretila da izmakne kontroli, pa je policija bila primorana da navijački napad odbije upotrebom suzavca. Tek tada se situacija koliko-toliko smirila, a navijači oterani na bezbednu udaljenost, kako bi autobus sa igračima Panatinaikosa mogao nesmetano da prođe.

Posledice sukoba osetile su se i na samom stadionu, najviše su ih osetili igrači gostiju koji su bili primorani da se sklone u svlačionicu nedugo pošto su izašli na zagrevanje, pošto nisu mogli da dođu do daha od suzavca.

Inače, veliki derbi igra se u trenucima velike tenzije u grčkom fudbalu, samo dva dana posle novog napada nepoznatih huligana na kuću VAR sudije koji je u prošlom kolu poništio Olimpijakosu gol na gostovanju u Volosu.

Od tada, usledio je niz saopštenja, te osuda sudijske organizacije, ali i novi međusobni napadi klubova koje je pokrenuo Olimpijakos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    5. januar 2020 | 19:02

    Izgleda da ce gate 7 kuci u carapama i gacama🤣🤣🤣🤣

  • DDF

    5. januar 2020 | 21:46

    Oly samo"pritiskom"moze da osvoji titulu😏😏😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA