≫ 

Preminuo navijač iz Brazila posle deset meseci od tuče

Navijač Flamenga pogođen je stolicom u glavu tokom tuče huligana i završio je u bolnici gde je ležao 10 meseci

  • 0

Brazilski fudbalski navijač Roberto Vijeira De Alemida umro je od povreda koje je zadobio pre 10 meseci u masovnoj tuči uoči utakmice između njegovog Flamenga i urugvajskog Penjarola.

Brutalna tuča viđena je između navijača Flamenga i Penjarola, koji su igrali meč 3. kola Kopa Libertadores u Brazilu na Marakani. Urugvajci su slavili sa 1:0 golom Lukasa Viatrija u 88. minutu, ali je sve ostalo u senci strašne tuče između pristalica brazilskog i ugugvajskog kluba u aprilu 2019. godine.

Porodica 54-godišnjeg navijača vest o njegovoj smrti objavila je nešto ranije u toku dana. Inače Vijeira je 40 godina radio kao organizator fudbalskih tura.

Njegovi prijatelji rekli su da ga je napao muškarac obučen u dres Penjarola, kada je pokušao da spreči jednu od brojnih tuča među navijačima.

On je umro u istoj bolinici u Rio de Žaneiru, gde je odveden kada je pogođen stolicom u glavu u blizini Kopakabane.

Podsetimo, na ulicama Rija viđeni su žestoki sukobi dve navijačke grupe. Proključala je vrela latino krv, pa se prema protivnicima postupalo surovo. Šutirali su rivale koji padnu u glavu, a najgore je prošao jedan navijač koji je pao ispred policijskih kola.

Na njega je naletela grupa ratobornih huligana, koji nisu prezali ni od policije. Udarali su ga palicama, petorica odjednom, da bi jedan policajac samo nemo posmatrao situaciju, dok je drugi pokušao da se umeša i da odvoji pomahnitalog huligana od momka koji je bio na podu. Ipak, ni to nije pomoglo, već je ovaj samo odgurnuo policajca i nastavio da udara momka, dok ga neko nije odvojio od njega.

Policija u Riju uhapsila je 142 urugvajska navijača posle tuče, a trojica su još u zatvoru u Brazilu.

Video: Dvostruko slavlje Flamenkosa dovelo do manjih nereda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA