≫ 

Novo grupisanje Grobara za 162. večiti derbi: Bez Kimijeve frakcije na zapadu, promena i na istoku!

Organizacija meča ide u tom smeru da će sektor između južne i zapadne tribine biti prazan

  • 57

Crvena zvezda i Partizan sastaće se u nedelju od 18 časova, a 162. večti derbi doneće određene promene kada je u pitanju organizacija gostujućih navijača.

Kako Telegraf saznaje, na Marakani neće biti dostupan sektor između južne i zapadne tribine, na kojoj su ranije bili smešteni "Partizanovci", frakcija okupljena oko Miloša Radisavljevića Kimija.

Pošto je ta frakcija posle određenih dešavanja i sukoba između Grobara, prestala da bude aktivna na stadionu i ne dolazi na utakmice, za njih ovoga puta neće biti izdvojen sektor na Marakani za derbi.

Ali, svakako se taj sektor iz bezbednosnih razloga neće prodavati, već će veći deo Grobara biti grupisan na južnoj tribini, a taj prostor između juga i zapada će ostati kao tampon zona.

Svakako će za frakciju "Zabranjeni" biti obezbeđen "kavez" između juga i istoka, gde su oni godinama već tradicionalno smešteni na derbiju.

Međutim, i na istočnoj tribini će biti određenih promena, pošto Zvezda ne želi da gubi veliki od prodaje karata zbog mnogo tampon zona koje su u prošlosti viđane na derbiju na istoku. Zato ovoga puta neće biti izdvajanja posebnog dela na istočnoj tribini za navijače Partizana.

To je bio slučaj na prethodnih nekoliko derbija, jer se upravo na istoku često dešavalo da dolazi do sukoba među navijačima, jer su i mnogi huligani koji su u grobarskim navijačkim grupama dolazili na istok i odatle napadali navijače suparničkog tima.

Često se dešavalo da u tim tučama nastradaju obični ljudi i ljubitelji fudbala, a organizatori veruju da bi većinsko grupisanje Grobara na južnoj tribini uz deo koji bi trebalo da bude u "kavezu", sprečio takav sukob i neophodnost tampon zona.

Svakako bi trebalo da policija bude raspoređena za svaki slučaj i na istočnoj tribini kako bi Grobari iz "kaveza" bili dovoljno razdvojeni od ostalih navijača na istoku.

Video: Kimijevi huligani se zaleteli na dno tribine, hteli da probiju ogradu, pa bakljama zasuli navijače Zvezde na prethodnom derbiju na Marakani

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CCCC

    25. februar 2020 | 15:15

    Daj bre sta pravite cirkus i zatvarate pola stadiona zbog budala koji navijaju za isti tim,a tuku se zbog raznih interesa,klub im je najmanje bitan,ološ...svi na jug kao i ranije pa neka se istrebe medjusobno!Napted Zvezda!

  • X frakcija

    25. februar 2020 | 16:27

    Nit manjeg kluba nit vise frakcija!

  • Ujka Zitko PFK

    25. februar 2020 | 14:26

    Gasimo se,nema nas vise.Kimi i ja smo dve najvece cavulje.😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA