≫ 

Previše krvi, previše hapšenja: Rasformirana najmoćnija ultras grupa Lacija, sad postoji samo jedna!

Kultna frakcija "Irriducibili" saopštila da se pod tim imenom više neće pojavljivati na utakmicama nebeskoplavih

  • 6
Irriducibili, navijaci, navijacka grupa, FK Lacioa, FC Lazio Foto: CIAMBELLI / Sipa Press / Profimedia

Navijačka grupa Fudbalskog kluba Lacio "Irriducibili" (nepobedivi), najuticajnija i najmoćnija na severnoj tribini "Olimpika" već dugi niz godina, prestala je da postoji pod tim imenom posle 33 godine ultras života. Novi naziv grupe koja će objediniti ne samo članove ove frakcije, već i sve ostale navijače rimskih "Nebeskoplavih" zvaće se "Ultras Lacio".

Svi će pod istu zastavu, što je i početak nove ere na tribini najvatrenijih pristalica Rimljana.

- Previše krvi, previše kazni, previše hapšenja - jedna je od rečenica iz saopštenja grupe koja najslikovitije objašnjava razloge gašenja čuvene frakcije.

Osim toga, grupa je u avgustu prošle godine pretrpela verovatno najteži udarac od kad postoji: ubistvo vođe Fabricija "Dijabolika" Pišitelija, koji je upucan u jednom rimskom parku od strane nepoznatih počinilaca.

"Irridućibili" su više od tri decenije bili neizostavni faktor na tribini, grupa je godinama snažila i postala jedna od najorganizovanijih ne samo u Italiji već i širom Evrope sa svojim zaštitnim znakom, simbolom i maskotom, hul-čikicom "Mister Enrihom".

U saopštenju legendarne navijačke grupe objašnjeni su i razlozi ovakvog poteza.

- Kao i za sve u životu, postoji početak i, neizbežno, postoji kraj. Za sve u životu postoji vreme, zavesa se spusti pre ili kasnije, čak i za one fantastične, slavne priče.

Lacijevi navijači, predvođeni "Iridućibilijima" kao udarnom pesnicom pokreta, važe za ekstremno desno orijentisanu grupu sa istorijom incidenata, zbog čega su konstatno bili na meti italijanskih vlasti sa kojima decenijama vode rat. To je i jedan od glavnih razloga što najtvrđe ultras jezgro ide u istoriju.

- Posle 33 godine, odlučili smo da rasformiramo grupu. Od danas, počinje novo doba za "Curva Nord". Prvi put, samo jedna zastava biće prisutna na tribini, iza koje će stajati svi navijači Lacija: ultras Lacio. I dalje imamo istu želju kao i nekada, isti entuzijazam i adrenalin.

Mnogo krvi, borbe, palih života, "bezbroj" utakmica iznad svega, zauvek će ostati vezano za "Nepobedive".

- Deo naše istorije je završen. Mnogi od nas su izgubili slobodu, čak i živote boreći se za tu zastavu - navodi se u saopštenju.

navijači lacija Foto: twitter/StephenFenton88

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA