≫ 

Navijači jedinog pravog kluba iz Lajpciga kupili 62.000 karata za meč sa "nevidljivim" protivnikom

Virtuelna utakmica se igra 8. maja...

  • 1
Lokomotiva Lajpcig Detalj sa utakmice Lokomotive iz Lajpciga Foto: Printscreen: You Tube/fcenergietv

RB Lajpcig je za samo deset godina, zahvaljujući Red Bulu, postao nemački fudbalski gigant i važan faktor na evropskoj sceni (četvrtfinalista Lige šampiona), ali u tom gradu nekadašnje Istočne Nemačke postoji i Lokomotiva, koja se smatra jedinim i pravim gradskim klubom.

Lokomotiva iz Lajpciga je član regionalne lige (četvrti rang), dakle daleko od najveće scene, ali ima armiju vernih navijača što je pokazao i neobičan primer.

Navojači ovog kluba su organizovali akciju kako bi finansijski pomogli Lokomotivi i kupili čak 62.000 ulaznica za utakmicu protiv “nevidljivog” protivnika, koja bi trebalo da se odigra 8. maja, a koja se naravno neće odigrati usled epidemije korona virusa.

Cena virtuelnih ulaznica je bila simbolična - jedan evro, ali će ukupna suma biti važna za opstanak kluba. Zanimljivo da stadion na kom igra Lokomotiva može da primi jedva 11.000 gledalaca.

Za one koji to možda ne znaju, Lokomotiva iz Lajpciga je čak četiri puta osvajala Kup Istočne Nemačke, a igrala je i u finalu Kupa kupova 1987. godine kada je izgubila od Ajaksa.

Video: Stepi iz Nemačke za Telegraf šalje jaku poruku: Mislili smo Kina je daleko, a virus nas surovo kosi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan Dzigurski

    1. april 2020 | 14:01

    Nemacki fudbal je najbolji na svetu, odusevljen sam njime a navijam za Salke 04, klub sa najvernijim navijacima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA