≫ 

Elber, Elbeeeeer: Kako je Miša Tumbas dobio kultni dres Bajerna i oduševio nemačke komentatore

  • 2
Đovani Elber, Miša Tumbas Foto: Youtube.com

Miša Tumbas nije samo legenda Partizana, već srpskog sporta zbog viđenosti na brojnim utakmicama košarke, odbojke, rukometa, vaterpola... Ipak, posebno se pamti njegov "nastup" iz 1998. na utakmici Obilić - Bajern Minhen.

Miša je tada tokom celog meča dozivao Đovanija Elbera, napadača Bavaraca, koji je zamenjen u 65. minutu. Grmela je Humska od povika Miše Tumbasa, kome se upornost na kraju isplatila.

Brazilac je otišao do ograde i Miši poklonio dres, koji je Miša trijumfalno podigao i pokazao celom stadionu, uz gromoglasne ovacije i aplauze.

Presrećni Miša ga je potom obukao, a mnogi pamte da dugo nije skidao kultnu devetku.

Čak su i nemački komentatori oduševljeno ispratili ovaj potez, koji je kadriran za istoriju i pamćenje. Elber je dobro zapamtio Mišu, pa mu je još jedan dres poklonio 2002. godine, kada se Partizan sastao sa Bavarcima.

Nema sumnje, bez Miše više ništa neće biti isto... Od njega su se oprostili mnoge legende srpskog sporta, ali i brojni strani igrači koji su prošli kroz crno-belu porodicu.

Video: Miša Tumbas u poseti kod Duška Vujoševića u bolnici: Teško mi je...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA