≫ 

Ceo stadion Partizana biće iscrtan muralima: Ovekovečen čovek koji je klubu doneo 100 miliona

Veliki Trba je dobio zasluženo mesto

  • 8
Dušan Trbojević Foto: Instagram.com/romantizamtrash

Dušan Trbojević nova je legenda čiji je lik ovekovečen na stadionu Partizana.

Grobarski treš romantizam nastavio je svoju akciju sa velikim muralima, posvećenim ličnostima koje su pisale istoriju kluba.

Tako je na red došao i čika Trba, kako su od milošte svi zvali legendarnog Trbojevića, a to je samo deo plana da se ceo stadion u Humskoj pokrije muralima zaslužnim igračima, trenerima i navijačima.

Već su oslikani mališan Dušan Todorović, navijač koji je izgubio bitku protiv karcinoma, Moca Vukotić, Miša Tumbas i generacija iz 1966. godine.

Podsećanja radi, Dušan Trbojević je preminuo 2018. u 66. godini, a bio je fudbaler, trener u Omladinskoj školi i skaut, koji je crno-belima podario neverovatan broj talenata.

Dušan Trbojević je fudbalski put započeo kao pionir u Partizanu 17. oktobra 1966. godine i kroz staž u mlađim selekcijama osvajao je domaće i inostrane trofeje, a bio je i jedan od najboljih strelaca u mlađim kategorijama toga doba kao izraziti špic (66 golova u jednoj sezoni).

Po završetku omladinskog staža potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crno-belima 23. jula 1971. i odigrao 5 utakmica, da bi 1972. godine bio na pozajmici u Dinamu iz Vranja i kasnije u zlatnoj generaciji IMT-a. Karijeru sportskog radnika započeo je po završetku igračke karijere u Omladinskoj školi Partizana, gde je na poziv Vladice Kovačevića i Nedeljka Kostića najpre godinama radio kao trener nekoliko izuzetnih selekcija (1986 i 1991), da bi klub procenio da na mestu skauta može najviše da pruži i postavnjljem za skauta, što se pokazalo ispravnim potezom i donelo klubu veliki broj vrhunskih igrača.

Nije bilo kraja Srbije u kom Trba nije pronašao talente, koje je kasnije Partizan višestruko naplatio.

Video: Miloševića opet razljutio Sadik: Rešavaćemo problem u okviru porodice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. jun 2020 | 10:28

    Тако ће се неке генерције сетити касније и Вулетића, Вазуре, Вучелића и свему добром што су радили и што раде за данашњи, модерни, јак пртзн...

  • Igor Grobar

    5. jun 2020 | 13:09

    Dobra vest svaka čast!

  • Zox

    5. jun 2020 | 10:55

    To nije patlidzanov stadion...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA