≫ 

Huligani kamenovali Veljkovića i igrače Verdera: Navijači u Bremenu divljali i tukli se s policijom

Verderov autobus je oštećen u "sačekuši" ispred stadiona Hejdenhajma

  • 0
verder.jpg

Foto: Printscreen Twitter

Navijači Hejdenhajma nisu dobili nagradu za odličnu sezonu njihovog kluba promocijom u Bundesligu zbog gola u gostima i posle dva remija sa Verderom 0:0 i 2:2.

Posle ove druge utakmice, odigrane u ponedeljak uveče nastale su dve incidentne situacije, prva u Hejdenhajmu, gde je igran revanš doigravanja za Bundesligu, a druga u Bremenu.

Hejdenhajmovi najostrašćeniji huligani gađali su autobus Verdera i njegove fudbalere raznim predmetima i polivali igrače dok su ovi slavili ostanak u Bundesligi.

Nekoliko nemačkih medija je ovakav potez ocenilo kao skandalozan, sve i da su navijači Hejdenhajma slavlje igrača Verdera doživeli kao provokaciju.

- Nekoliko ljudi bacilo je kamenice i flaše na timski autobus Verdera. Jedan deo autobusa je i oštećen - rekao je policijski komesar Rajner Štrobl za Bild.

 

Igrači Verdera su na kraju napustili stadion uz policijsku zaštitu i pratnju. Ali tu nije bio kraj navijačkim pirovima.

U Bremenu su navijači Verdera slavili, a oko 700 njih se okupilo u gradu i oko ponoći počelo da izmiče kontroli bezbednosnih snaga.

U jednom trenutku je došlo i do sukoba pa su boce i baklje bacane prema policiji, bilo je pokušaja da se probiju policijski kordoni pa su snage reda bile primorane da koriste i suzavac kako bi rasterale Verderove huligane, od kojih je nekolicina njih i uhapšena.

Video: Plenković osudio huligane: Grafite mržnje piše neko za nečiji račun

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA