≫ 

Uhapšen osumnjičeni za pucanje na navijače Zvezde kod Brčkog: Maloletnik pogođen u leđa iz puške!

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomesečni pritvor za M. D. (22) koji se sumnjiči za pokušaj ubistva

  • 2
Delije, brčko, FK Crvena zvezda, puška, navijači, pucanje, pucnjava Foto-ilustracija: Pixabay, Profimedia/Alamy

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomesečni pritvor M.D. (22) osumnjičenom da je hicima iz automatske puške pokušao da ubije navijača FK Crvena zvezda. Kako piše portal Srpskainfo, njemu je ova mera određena nakon što je uhapšen i saslušan u sredu.

- Jednomesečni pritvor M.D, koji se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, određen je zbog opasnosti da će pobeći i uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak - saopšteno je danas iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Istraga se inače vodi protiv M.D. (22) iz Brčkog i još jedne osobe zbog sumnje da su 20. juna oko 14.05 časova, na magistralnom putu Brčko – Bijeljina, zajedno i po prethodnom dogovoru hicima iz automatskog oružja na vozila u pokretu pokušali da ubiju drugu osobu.

Sumnja se da su se njih dvojica u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M.D, približili koloni vozila s navijačima FK Crvena zvezda koja se kretala za Beograd na proslavu titule ovog kluba, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone.

- Usled pucnjave došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, među kojima i do proboja puščanog zrna kroz vetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanošenja telesnih povreda dvojici maloletnih navijača Crvene zvezde iz Prijedora, pri čemu je R. D. probojem metka u predelu vratne kičme teško telesno povređen - navode iz Tužilaštva.

Pošto je otkriven, uhapšen i u sredu doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac je ispitao M.D. i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu Distrikta da mu odredi pritvor usled opasnosti da će pobeći i da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Video: Brutalna tuča na derbiju! Izjednačenje nije smirilo Delije koje su potegle pesnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA