≫ 

Na godišnjici Oluje u Kninu osnovana nova navijačka grupa u Hrvatskoj, vodi ih psihijatar

Pod uticajem nacionalnog zanosa i ljubavi prema fudbalu rođeno novo udruženje navijača koje u svom statutu sadrži stavku izbacivanja svojih članova koji budu zviždali himnama protivničkih reprezentacija

  • 15
Klub navijača Mi Hrvati Foto: cfe-mihrvati.hr

Hrvatska fudbalska reprezentacija od nedavno ima novu navijačku podršku ujedinjenu u grupu "Mi Hrvati", skoro osnovanu na obeležavanju godišnjice vojne akcije "Oluja" u Kninu.

Ova grupa, kako pišu hrvatski mediji, već ima podršku Fudbalskog saveza Hrvatske, a podržao ju je i general i haški optuženik Ante Gotovina.

Na skupštini nove navijačke grupe bio je Boris Durlen, izaslanik Davora Šukera i Marijana Kustića, grupa će delovati u sklopu Hrvatske fudbalske diplomatije (Croatian Fans Embassy), platforme napravljene po uzoru na projekt UEFA da svaka zemlja ima krovnu organizaciju navijača fudbalske reprezentacije.

Predsednik ovog navijačkog udruženja je Stipe Drmić, psihijatar iz Kliničke bolnice Dubrava, a Željko Bulić je predsednik Izvršnog odbora u kojem je devet članova i ključna osoba sa vezom za navijače Fudbalskog saveza Hrvatske i jedan od ljudi koji su odlučili da pokrenu samostalnu navijačku priču.

Mirko Bebek iz Beča je šef Skupštine

- Bila su tri predloga imena, osim "Mi Hrvati" još i "Vatreni", te "Vatrene brigade", što je ime neformalne navijačke grupe iz Nemačke koja nam se pridružila. Kako bismo bili službeno udruženje HNS-a, morali bismo potpisati ugovor, ali i ovako imamo jaku potporu Saveza - rekao je Bulić u razgovoru za Sportske novosti.

Klub navijača Mi Hrvati Foto: cfe-mihrvati.hr

Tako sada trenutno u Hrvatskoj postoje tri, a možda i četiri navijačke organizacije vezane za reprezentaciju.

Stari Klub navijača "Uvijek vjerni", novija grupa "Uvijek vjerni", koja je bila glavna na tribinama u proteklim kvalifikacijama za Euro, te "Budi ponosan", ali pitanje je postoji li ta navijačka grupa još barem na papiru.

- Hteli smo da grupa "Uvijek vjerni", u kojoj smo bili nešto više od pola godine, promeni statut, da radi na potpuno drugačiji i transparentan način, ali to se nije dogodilo i poverenici su odlučili da osnujemo nešto potpuno novo, što nema nikakve veze s "Uvijek vjernima", ni jednima niti drugima. HNS je to pozdravio. Nama je prešlo 94 posto poverenika - rekao je Bulić.

- U dogovoru s HNS-om za svaku utakmicu rezervisaćemo 500 do 2000 ulaznica, koliko tačno tek ćemo rešiti, za navijače koji ne moraju biti naši članovi, a bili su na najviše susreta reprezentacije od Svetskog prvenstva u Brazilu. Tako se radilo i za Euro 2020. i to će ostati. Oni će imati pravo prvenstva prilikom kupovine. Nakon toga ćemo ponuditi dodatan kontingent za naše članove. Tako pokazujemo širinu - dodao je Bulić.

Udruženje navijača "Mi Hrvati" ima ogranke u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i BiH.

- Osnovali smo Časni sud i Visoki časni sud. Ko bude zviždao suparničkoj himni, a kamoli pravio incidente, biće prijavljen, moguće kazne su od opomene do isključenja iz Kluba. Mi smo navijači koji žele biti ambasadori svoje zemlje, a ne oni koji prave nerede. Nismo plaćenici HNS-a, od njega ne dobijamo nikakav novac niti ga tražimo. Finansiramo se od članarina. Jedino u čemu će HNS pomoći je vezano za koreografiju - zaključio je Bulić.

Video: Vučić o ustaškom piru navijača Dinama iz Zagreba: Treba da se leče, to su pedofili i silovatelji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гоги

    7. avgust 2020 | 11:08

    Ако може телеграф мало да се распита где је тај клуб навијача у бечу :) да им мало дођемо у госте ;) Поздрав свима из Беча, овде наше сјене још лутају по двору и плаше господу!

  • Putinci

    7. avgust 2020 | 11:27

    Mi rvati ha ha ha ha ha 😂

  • ja

    7. avgust 2020 | 11:02

    Treba da Srbija osnuje savez svih navijača Srbije da ne bude više ispada na utakmicama.Treba da to bude organizovano,sinhronizovano,moćno i dostojanstveno.Prema ispadnicima da bude strogi sud ,da ne prolaze nekažnjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA