≫ 

Engleska u suzama: Preminuo Sajmon koga su huligani gazili toliko da je izgubio moć hoda i govora!

Navijač Kembridža izgubio višegodišnju bitku

  • 0
Simon Dobbin

Foto: Facebook/Simon Dobbin

Sajmon Dobin, navijač kojeg je pre pet godina brutalno pretukla grupa huligana, priminuo je ove srede u svom domu u Sofoku u 48. godini.

Simpatizer niželigaša Kembridža pretrpeo je trajna oštećenja mozga u martu 2015. zbog kojih nije mogao da hoda i gvori. Čitava nacija bila je dirnuta 2017. kada je BBC napravio veliku akciju u kojoj su volonteri adaptirali njegov dom kako bi mogao da lakše da se kreće u invalidskim kolicima za koja je bio "prikovan" posle tuče.

Otac troje dece brutalno je šutiran i gažen na voznoj stanici u Eseksu, a devetorica huligana su na kraju osuđeni za remećenje javnog reda i mira, bez ozbiljnijih kazni za pokušaj ubistva.

 

Sajmonova supruga Nikol poručila je da su ove srede "barabe dobile ono što su htele".

- Dobili su ono što su želeli. Njega više nema. Uništili su nam život, imao je 48 i bio bi sada u najboljim godinama života. Ne mogu da verujem da ga nema. Juče smo se smejali kad smo pošli na spavanje. Obično me budi noću, ali ovog puta to nije učinio. Jutros sam pošla da mu dam lek, a kada sam ušla u sobu on je preminuo - rekla je Nikol.

Policija Eseksa najavila je reviziju čitavog slučaja sa namerom da podigne novu optužnicu za ubistvo protiv huligana koji su pretukli Sajmona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA