Nestvarne scene u Bugarskoj: Krcata tribina, a korona virus danima obara rekorde zaraženih i mrtvih

Navijači CSKA iz Sofije dugo su čekali na ovaj momenat, pa ih ni pandemija nije sprečila da ispune tribine

  • 2
Navijači, FK CSKA Sofija Printskrin: Sportal.bg

Neverovatne scene u Bugarskoj! Navijači CSKA iz Sofije ispunili su tribinu do poslednjeg mesta na meču protiv Kluža uz minimum poštovanja socijalnog distanciranja i mera prevencija od korona virusa.

Iako u Bugarskoj poslednjih dana korona virus obara rekorde, publika je dozvoljena na stadionima u limitiranom broju. Najnoviji rezultati iz Bugarske, koji su stigli u petak ujutru su i novi rekord - 1.595 obolelih u poslednja 24 sata i 16 preminulih osoba od korona virusa.

Ova brojka mogla bi narednih dana značajno da se poveća posle meča CSKA Sofije i Kluža, gde su navijači CSKA ispunili 30 odsto kapaciteta stadiona, koliko je bilo dozvoljeno preporukom UEFA.

Pošto u Bugarskoj stadioni i dalje nisu zatvoreni, 12.824 navijača moglo je da bude na stadionu. Međutim, nije bilo i propisnog odstojanja i distanciranja, već su se svi navijači grupisali na jednoj tribini, gde su imali i koreografiju sa zastavama u bojama svog kluba.

Retki su nosili maske, pa je ova scena posebno zabrinula glavnog državnog zdravstvenog inspektora za borbu protiv korona virusa, Anhela Kunčeva, kojije rekao da bi uskoro stadioni morali da budu zatvoreni, kao i noćni klubovi, koji su ovih dana puni, i da je moguće da u Bugarskoj narednih dana bude 5.000-6.000 obolelih dnevno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA