≫ 

Epilog Torcidinog vatrometa koji je zadivio svet: Jedan teže povređen, oštećena škola, krovovi...

Velika vatrena moć nanela ozbiljnu maerijalnu štetu po Splitu

  • 3

Navijači splitskog Hajduka, popularna Torcida, na spektakularan način je obežeila 70 godina postojanja grupe, bakljama i vatrometom koji je bukvalno užario nebo iznad ovog dalmatinskog grada.

Toliko pirotehnike je, ipak, moralo ostaviti i neke neželjene posledice pa su tako tri osobe povređene, jedna čak i teže, a zabeležena je i materijalna šteta, prenose hrvatski mediji.

Jedan muškarac je zadobio tešku, a dvojica lakše povrede, ali sva su trojica nakon pružanja pomoći puštena kućama.

Signalne rakete su padale svuda pa su oštećene izolacije na krovovima četiri zgrade, te jedan automobil, koji je, prema pisanju portala Dalmacija danas, vlasnik sam ugasio pre dolaska vatrogasaca.

- U odnosu na događaje u kojima su nastala oštećenja imovine napraviće se uviđaj. Nisu zabeženi neki drugi značajniji negativni sigurnosni događaji - kaže se u saopštenju Splitsko-dalmatinske policije.

Splitski vatrogasci su između 23:30 i jedan iza ponoći imali desetak intervencija, a četiri objekta gde je moralo da se interveniše su škola Blatine-Škrape, OŠ Pujanke, infektivni deo bolnice na Križinama te dvorana na Gripama u kojoj mečeve igraju košarkaši Splita.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    28. oktobar 2020 | 15:01

    Uprkos svemu volim Split , zaslužuju mnogo bolji Hajduk , svaka čast

  • Dr

    28. oktobar 2020 | 15:19

    Odusevili Split i okolna sela, a ni splicani iz Humske 1 nisu ostali ravnodusni.

  • Borko

    28. oktobar 2020 | 18:07

    U staroj državi Samo su Zvezda i Hajduk bili veliki klubovi i oni su imali i najbolje navijače U dalmaciji je Hajduk život Velika četvorka je izmišljen termin,kao i u tenisu Postojala su samo dva kluba,a u tenisu,trojica igrača

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA