≫ 

Navijači Rada pravosnažno oslobođeni za ubistvo Žanića

Nije bilo dokaza, navodi Sud

  • 4
Junajted Fors, FK Rad, navijači Rada, United Force Foto: MN Press

Apelacioni sud u Beogradu pravosnaznzo je oslobodio Dejana Rutalja i Aleksu Vasiljevića od optužbi za ubistvo Ognjena Žanića u parku na Čukarici 24. maja 2018. godine.

Mediji su preneli da su sva trojica bili navijači FK Rad.

Ovom odlukom Apelacionog suda koje je objavljena na njegovom sajtu, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz marta ove godine kojom je Rutalj oslobođen optužbe i za ubistvo i za nedozvoljeno nošenje pištolja, a Vasiljević za ubistvo.

Rutalj i Vasiljević su bili optuženi da su 24. maja 2018. godine, u parku na Čukarici, ubili Žanića, pošto su ga prethodno "navukli" da tu dođe.

Međutim, prema stavu sudova, nije bilo dokaza koji bi ukazivao da je Rutalj kritičnog dana nosio revolver i ispalio tri hica u ubijenog, niti da je prethodno Vasiljević odvlačio pažnju Žiniću.

- Nijedan od ispitanih svedoka nije video trenutak kada je došlo do izvršenja krivičnog dela, niti lice koje je ispalilo projektile ka telu oštećenog, a okrivljeni su nakon pucnjave pobegli sa lica mesta, te sud nije mogao da izvede bilo kakav zaključak vezano za ubistvo oštećenog - naveo je Apelacioni sud.

Osim toga, na mestu događaja nisu pronađeni biološki tragovi Rutalja, nije mu je uzimana parafinska rukavica, pištolj iz koga je pucano nikada nije pronađen.

Pri tome, kako je dodao sud, nijedan dokaz ne upućuje na zaključak da je na Žinića pucano zbog eventualnog sukoba sa okrivljenima.

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    31. oktobar 2020 | 11:13

    Sramota za pravosudje!!!! Ubio mi je Ogija a navodno nema dovoljno dokaza? Zasto pisete da je bio navijac rada kada je Ogi studirao pravni fakultet? U ovoj drzavi samo treba uzeti pravdu u svoje ruke!!! Koliko je Lima platio sudiju da ga oslobode??? Posle ovakve sramne presude se nadam da ce mu u kraju noge izlomiti!!! Sramna presuda, sramni sudija!!!!!!!!!!

  • misa

    31. oktobar 2020 | 11:20

    Uhapsiti odmah onog koji im nije uradio parafinsku rukavicu to slučajno nemoze da se preskoči

  • Dejan

    31. oktobar 2020 | 21:01

    Očsjno tužilaštvo i sudstvo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA