≫ 

Grobari ušli u leglo Delija, uništili sve murale, čak i Jagodin: Policija blokirala još 200 huligana

Građani Koteža su uznemireni posle najnovijih dešavanja u naselju

Iako na utakmicama u Srbiji već nekoliko meseci nije dozvoljeno prisustvo navijača, na ulicama vlada pravi rat među najvatrenijim rivalima, pristalicama Crvene zvezde i Partizana.

Poslednji u nizu incidenata dogodio se u Kotežu, gde je grupa Grobara usred noći upala u naselje, koje važi za tvrdokorno jezgro navijača Zvezde.

Kotež je godinama obojen u crveno-bele boje, a navijači Zvezde su se potrudili i da naprave neka prava mala umetnička dela u vidu murala posvećenih svom klubu.

Grobari su želeli da svojim rivalima zadaju "navijački šamar" tako što će u jednom od njihovih glavnih krajeva da iscrtaju svoje grafite i prežvrljaju one koje su pravile Delije.

Redakciju Telegrafa su obavestili građani koji su želeli da ostanu anonimni, koji navode da je oko 20 automobila sa navijačima Partizana koji su unštavali grafite Delija u Kotežu.

Reporter Telegrafa na licu mesta zatekao je uništene murale crveno-belih, preko kojih su crna farba i poruka "Iz Principa", što aludira na grupu Grobara koja je izvršila akciju.

Među precrtanim muralima je i onaj kojim su se navijači Zvezde dičili, gde je preko čitavog zida iscrtana Marakana, ali i onaj posvećen Marku Ivkoviću Jagodi, navijači Zvezde koji je pre tačno 5 godina ubijen u Istanbulu od strane navijača Galatasaraja ispred hale Abdi Ipekči.

Informaciju dopunjuje i vest portala "Lobi-info.rs" o dešavanjima na Levoj obali Beograda, gde se navodi da je u nedelju grupa navijača Partizana iscrtavala grafite na pojedinim zgradama u ovom naselju. Mnogi sugrađani su prijavili slučaj policiji, koja je morala da zove pojačanje zbog velikog broja navijača.

Navodi se da je u međuvremenu još oko 200 navijača sprečeno da uđu u Kotež, nedeleko od MOL benzinske pumpe na Zrenjaninskom putu. Sva lica su legitimisana i napisane su im prijave, a navodno je većina bila sa leve obale Dunava, iz Padinske Skele, Borče, Krnjače i Koteža.

Pogledajte kako su nekada izgledali grafiti u Kotežu

Video: Navijački grafiti: Kako izgledaju murali na stadionu Partizana

Video: Navijački grafiti: Kako izgledaju murali Delija na Marakani

Večiti derbi večeras od 21.00 u ABA ligi - posle dve velike pobede u Evrokupu (Uniks i Huventud), Partizan čeka Zvezdu, a s obzirom na mnogo boilji start sezone, crveno-beli su veliki favoriti. Tako je kvota na pobedu Partizana čak 3,50, a na Zvezdu 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sa lica mesta

    23. novembar 2020 | 13:28

    A sto ne napisete da ih je 92 cuvala dok su to radili....

  • Blok 2

    23. novembar 2020 | 13:35

    Uvek je tako bilo I bice: Samo dosljaci I primitivci navijaju za hrvatski klub NK Partizan

  • Дража

    23. novembar 2020 | 13:35

    Ал ће да падне берба ушију!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA