Osuđeni ruski huligani koji su umalo ubili Engleza u Marselju 2016: Evo koliko ih godina robije čeka

Dva navijača moskovskog Spartaka neće skoro na utakmice

  • 7
Francuska, Evropsko prvenstvo u fudbalu, Francuska - Rumunija Foto: AP/Tanjug

Pavel Kosov i Mihail Ivikin, ruski huligani sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, koji su divljali u Marselju i u tuči i teško povredili navijača Engleske Endija Bejča, osuđeni su ovog ponedeljka na tri i deset godina zatvora.

Veliki okršaj dogodio se pred utakmicu između Engleske i Rusije, kada je grupa od oko 200 ruskih huligana, maksimalno spremnih, napravila totalni haos i jurila po ulicama Marselja nekoliko hiljada engleskih navijača.

Najteže posledice izvukao je Bejč, koji je od posledica udaraca koje je dobio u luci Marselj pao u komu, a danas je trajni invalid i prema rečima njegovog advokata postao je doživotni invalid.

Za osuđene huligane Kosova i Ivkina se spekulisalo da su pokušali da izvrše samoubistvo u pritvoru, ali su oni to demantovali.

Bejč je doživeo povrede mozga i pluća, kao i nekoliko fraktura i bio je u komi. Zbog posledica koje su ostale trajno posle batina koje je dobio, Bejč nije bio u mogućnosti ni da svedoči i da se pojavi na suđenju.

Pogledajte i uznemirujući snimak tuče i kako Bejč bez svesti i krvavog lica leži na podu posle tuče sa Rusima.

- Toliko je fizički i psihički pogođen, sa stanjem negde između parkinsonove i alchajmerove bolesti, da nije u stanju da svedoči - rekao je na suđenju njegov advokat Olivije Rosato.

Rus Kosov je na suđenju rekao da je udario Bejča u glavu rukom, ali ne pesnicom, i da se ne seća da ga je udario nogom dok je ovaj ležao na zemlji, ali je dodao:

- Svejedno, nije bilo namerno - rekao je Kosov.

Psiholozi su tokom ispitivanja ruskih huligana otkrili da Kosovu nedostaje empatija i svest o realnosti, kao i da je Ivikin neurotičan.

Oba ruska huligana uhapšena su u Nemačkoj u februaru 2018. godine, dok su se nalazili na putu ka Španiji, gde je Spartak iz Moskve igrao protiv Atletika iz Bilbaoa meč Lige Evrope.

Endrju Bejč Endi Bejč, koji je postao trajni invalid od posledica tuče s Rusima; Foto: Profimedia

Ivikin se tokom suđenja izvinio Hariju Bejču, sinu Endija kome su nanete teške povrede. Sa druge strane, Kosov se nije izvinio već tvrdi da nije udario "tako jako" Bejča.

Tokom suđenja je objavljen i snimak kako Ivkin baca stolicu na Bejča, a Kosov ga snažno udara u glavu i ostavlja da leži na podu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    14. decembar 2020 | 20:56

    Englezi beze kao grobari ...

  • Blafi

    14. decembar 2020 | 18:41

    Srećom pa ovi engelski navijači cvećke

  • Гаргамел

    14. decembar 2020 | 18:55

    Неколико хиљада енглеза бежало ... занимљиво!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA