≫ 

Navijači Zvezde prikupili 207 jedinica krvi

Delije ponovo pokazale dobar odziv akciji

  • 1

Prvog dana jubilarne 20. humanitarne akcije "Crveno-bela krv" navijači Crvene zvezde prikupili su 207 jedinica krvi.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović podržao je akciju i pozvao navijače da dođu u što većem broju i doniraju krv.

- Očekujem da i ovog puta zvezdaši pokažu solidarnost, kao što su već 20 puta to činili. Akcija traje dva dana, iako je situacija dosta teška zbog korona virusa, sudući po početku akcije očekujem da ćemo i ovog puta zabeležiti neki rekord u ovom zimskom periodu. Pozivam sve one koji su već bezbroj puta pokazali humanost, da i ovog puta doprinesu ovoj akciji - Mijailović.

Sama činjenica da se akcija „Crveno-bela krv“ organizuje 20. put potvrđuje uspešnost saradnje sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, dodao je on.

- Ljudi imaju veliko poverenje u našu organizaciju i na taj način se obezbeđuje uspeh akcije. Mislim da je veoma značajno što su pripadnici Crvene zvezde na ovaj način uključeni u akciju, jer će na taj način i mnogi oni koji nisu, poželeti da se uključe i pokažu humanost- , istakao je Mijailović.

Svetozar Mijailović

Foto: Marko Jovanović

Zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje sa našim klubom nije krio ni Dušan Serafimović, realizator promotivnih aktivnosti Instituta za transfuziju krvi Srbije.

- Kao i uvek kada se akcija davanja krvi organizuje na stadionu „Rajko Mitić“ očekivanja su najviša. Navijači Crvene zvezde su još od prve organizovane akcije prepoznali značaj i priliku da pokažu svoju humanost i plemenitost. Danas je prvi dan akcije, a januar mesec je period kada su rezerve krvi smanjene zbog božićnih i novogodišnjih praznika, uz koronu koja nas je zadesila i znatno uticala da rezerve budu smanjene. Zvezdaši su i ovog puta prepoznali trenutak i došli da doniraju krv - istakao je Serafimović.

Video: Stanković: Znači nam rad na Kipru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA