≫ 

Policajac zvezdaš tukao navijača Dinama? Bura u Hrvatskoj zbog incidenta, stvar došla i do Sabora

Pripadnici BBB-a su pružili podršku svom saborcu ispred stanice policije u kojoj ga je, kako kažu, maltretirao simpatizer kluba iz susedne zemlje

  • 15
stadion maksimir Foto: MN Press

Navijači zagrebačkog Dinama "Bed Blu Bojsi" u sredu uveče su se okupili pred zatvorom u Osijeku kako bi pružili podršku svojim saborcima sa tribine koji su se sukobili s tamošnjim policajcima. Ovaj slučaj došao je čak i do hrvatskog Sabora jer je navodno jedan od policajaca koji su hapsili huligane navijač Zvezde, kako to tvrde Dinamovci.

- Crni dim zasluga je vaša, da vide ga iz ćelije braća naša - piše na transparentu BBB-a koji su razvili ispred zatvora, a takođe su palili baklje, petarde i druga pirotehnička sredstva te uvredljivo skandirali policiji.

Prema navodima hrvatskih medija, policija je nakon navijačkog sukoba u Vukovaru privela šestoro ljudi. Dva pripadnika BBB-a u stanici su se sukobila sa policajcem, jedan od njih ga je navodno i udario, a obojici je određeno mesec dana pritvora u osječkom zatvoru.

Zbog ovog incidenta se oglasila zastupnica u Saboru, bivša novinarka HRT-a poznata po nekim spornim stavovima i emisijama, Karolina Vidović Krišto, koja je čak pisala ministru unutrašnjih poslova Hrvatske Davoru Božinoviću.

- Nekoliko navijača je privedeno, a budući da nije bilo osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv njih, privedeni navijači bili su izloženi najpre verbalnim pretnjama te svojevrsnom psiho-teroru, nakon čega su ostavljeni s jednim policijskim službenikom kog navijači lično prepoznaju te tvrde da je dotični – navijač Crvene zvezde, i to pripadnik navijačke grupe Delije - tvrdi Vidović Krišto.

Za neupućene, Vidović Krišto je 2018. godine izazvala skandal i buru u hrvatskoj javnosti, ali i šire, kada je na javni servis u emisiji "Dobar dan, Hrvatska" ugostila Igora Vukića, bivšeg novinara i samoproglašenog istoričara, čija revizionistička tumačenja konc-logora Jasenovac imaju izrazitu podršku među sledbenicima ustaškog pokreta.

Posle gostovanja Vuića njoj je ukinuta emisija i raspoređena je na druge radne zadatke po ugovoru.

navijači dinama Foto: MN Press

Sada se, kao što vidimo, ponovo javila čim se pojavilo i zrno sumnje da je neki Srbin tukao nekog Hrvata, u ovom slučaju policajac navijača. Mnogi tvrde da je to njen providan pokušaj da ispolitizuje klasičan sukob na relaciji navijači-policija.

- Taj policijski službenik, s ciljem izazivanja incidenta, počeo je fizički da zlostavlja jednog od navijača, a na to su njegove kolege stale u odbranu. Incident je izazvao reakciju policijskih službenika iz susednih soba koji su dotrčali u prostoriju i, naravno, pritrčali u pomoć svome kolegi ne znajući pozadinu. Nakon što su mladići bili savladani od drugih policijskih službenika, policajac provokator je nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu“, navedeno je u dopisu Vidović Krišto, koja je dovršila svoju objavu u istom, političkom tonu.

- Naravno da svaki hrvatski državljanin, pa tako i dotični policajac, može da navija za koga hoće i da bude član bilo koje navijačke grupe, osim u slučaju da ta navijačka grupa aktivno deluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države i/ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka.U Hrvatskoj niko ne sme biti zlostavljan od hrvatskih državnih organa zbog svoje nacionalnosti, rase, vere, narodne pripadnosti, boje kože i tako dalje - navedeno je u dopisu.

Protiv 21-godišnjaka je odmah podneta kaznena prijava za kazneno delo Napad na službeno lice, dok je protiv 27-godišnjaka podneta kaznena prijava za kazneno delo Prisila prema službenom licu. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vređanja i omalovažavanja policijskih službenika te obavezni prekršajni nalozi zbog toga što nije imao ličnu kartu kod sebe - izvestila je PU vukovarsko-srijemska.

BBB-i su na svojoj "Facebook" stranici izneli svoju stranu priče, tvrdeći da su policajci ponovo prekršili svoja ovlašženja u postupanju prema pripadnicima njihove grupe te da je inspektor, za kojeg su naglasili da je "simpatizer kluba iz susedne zemlje", pokušao prebiti navijača u prostorijama vukovarske stanice, a zatim prijavio pritvorenu dvojicu za napad na službeno lice.

Navijači su tada objavili da su "prisiljeni na svaki mogući način zaštititi svoje pripadnike od ovakvog sprovođenja zakona" i maltretiranja vukovarskih navijača od strane pojedinih pripadnika vukovarske policije.

Liverpul je poslednji put pobedio u Premijer ligi 19. decembra - od tada ima tri remija i poraz što ga je spustilo na četvrto mesto na tabeli. Večeras (21.00) na Enfild dolazi Barnli i krajnje je vreme da Redsi slave. Kvota na keca je 1,25, a na kombinazziju 1&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Barnli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    21. januar 2021 | 16:27

    Da li je iz Humske stigao telegram podrške navijaču i osuda akta što im je brat dobio batine?

  • Delije

    21. januar 2021 | 16:20

    Mlatimo ove hrvate gde stignemo,cak i ovde po Beogradu (glodare)

  • Boban

    21. januar 2021 | 17:03

    A šta im smeta, što ga je tukao ili što je zvezdaš?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA