≫ 

Isplivao novi snimak varvarskog upada navijača Marseja u trening kompleks: Ovo su potpuni ludaci!

Neke države bi ovo kategorisale kao teroristički napad

  • 0
Marsej, Fudbal, navijaci Printskrin:Youtube/ Marseille South

Napad huligana Olimpika iz Marselja na trening centar kluba 30. januara ove godine i dalje je tema o kojoj se priča u Francuskoj. Kako i ne bi, kada se ne pamti da se tako nešto ikada dogodilo u Francuskoj, pa čak i u svetu. Podsetimo, tog dana je stotinak pristalica kluba sa "Velodroma" u korteu došlo ispred trening centra navodno da protestuju zbog slabih rezultata ekipe, ali se brzo ispostavilo da su im namere bile daleko mračnije.

Za tili čas, sam prilaz sportskom kompleksu bio je u plamenu. Huligani, naoružani do zuba vatrenim navijačkim arsenalom, popalili su na stotine baklji i bacali ih gde su stigli. Jedna je čak i dobacila i do fudbalera ekipe koji je u tom trenutku, zajedno sa kompletnim timom, bio unutar kompleksa.

Brojni snimci dvljanja huligana su dosad već dovoljno šokirali javnost, a u međuvremenu su se pojavili i snimci sa sigurnosnih kamera sportskog centra koje verovatno najbolje svedoče o razmeri divljačkog pira obesnih mladića.

Na snimcima se jasno vidi prilazak i upad huligana, probijanje brojčano inferiornijeg obezbeđenja i upad u zgradu u kojoj su u tom momentu bili igrači, stručni štab i ostali zaposleni. Na jednom od snimaka se jasno vidi i trener Andre Viljas-Boaš kako zabrinuto gleda šta se dešava ispred kompleksa.

Huligani su poput varvara krenuli da pustoše sportski centar, uzimali su sve stvari od vrednosti na koje su naišli. Srećom, osim velike materijalne štete koju je pretrpeo klub, nije bilo povređenih među igračima i članovima stručnog štaba.

Malo posle upada huligana nekoliko kola policije je stiglo na lice mesta da zavede red, međutim besna rulja nije ustuknula. Furiozno su se ustremili i na policajce koji su se povlačili, pa su huligani neometano demolirali i kola organa reda. Sve to je zabeleženo na snimcima koje ovih dana ima priliku da vidi svet.

Na kraju, bilans nezapamćenih nereda su 25 uhapšenih huligana i materijalna šteta od 100.000 evra.

Video: Navijači Liverpula napadali policajce na proslavi titule prvaka Engleske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA