Neće selidbu sa De Kajpa: Besni navijači Fejenorda upali na teren, zapalili baklje i prekinuli meč

Nakon prekida koji je potrajao nekoliko minuta, susret je ipak nastavljen, a igrači su podržali performans svojih pristalica

  • 1
FK Fejenord navijači

Foto: Twitter / Printscreen

U holandskoj Erediviziji se danas igra završno kolo. Mnoge stvari su već poznate - Ajaks je osvojio novu šampionsku titulu, PSV će se posle tri godine naći u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će se u niži rang definitivno preseliti ekipe Venla i ADO Den Haga.

Stoga današnji meč između Fejnorda i RKC Valvajka nije imao apsolutno nikakav rezultatski značaj. Bilo je jasno da će slavni holandski klub završiti na petom mestu i boriti se kroz plej-of za plasman u kvalifikacije za UEFA Konferencijsku ligu, dok se gostujući tim jedva izvukao da ne završi na mestu koje vodi u plej-aut sa ekipama iz drugog ranga takmičenja.

Ali, neredi na ovom meču nisu izostali. Naime, navijači Fejenorda su organizovano došli do čuvenog De Kajpa u Roterdamu, iako pristalice u Holandiji još nisu dozvoljene na stadionima, sa namerom da probiju zaštitni kordon i upadnu na tribine. U tome su na kraju i uspeli, pa smo prisustvovali prekidu meča.

 

Oni su zapalili baklje i počeli da pevaju navijačke pesme, time izražavajući veliko nezadovoljstvo činjenicom da vlasnici kluba planiraju da presele klub sa De Kajpa na novi stadion, koji tek treba da počne da se gradi. Smatraju da bi to samo bio nepotreban trošak za Fejenord i da ne bi doprineo nikakvom daljem razvoju i napretku.

Glavni sudija meča Bas Najhus je na kratko prekinuo meč, dok se situacija nije smirila. Fudbaleri ekipe iz Roterdama su ih dočekali aplauzima, što znači da se očigledno slažu da je selidba sa jednog od najpoznatijih stadiona u Holandiji zaista nepotrebna. Dodajmo još da je domaći sastav na kraju ubedljivo slavio protiv RKC-a rezultatom 3:0.

Video: Golman Voždovca precenio svoju brzinu i daljinu lopte: Natho pre njega stigao do nje i prevario ga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA