≫ 

Firmaši zapalili Novi Sad: Spektakularna bakljada i vatromet navijača Voše o kojoj se priča

Sve to povodom proslave 55. godišnjice osvajanja prve šampionske titule Novosađana

  • 3

Fudbaleri Vojvodine su na današnji dan pre tačno 55 godina po prvi put u istoriji podigli trofej namenjen prvaku države. Generacija igrača koja je nastupala te 1966. godine ostavila je veliki, neizbrisiv trag u novosadskom fudbalu, koji je očigledno nemoguće sakriti ni više od pet decenija kasnije.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

 

Stoga je Klub prijatelja Fudbalskog kluba Vojvodina odlučio da na najbolji mogući način proslavi veliku godišnjicu. Uz spektakularnu bakljadu i vatromete između dva najveća novosadska mosta mogli su da uživaju svi stanovnici ovog grada i da se tako podsete na godinu velikog uspeha.

Na licu mesta bio je prisutan zaista veliki broj navijača koji su doprineli spektaklu, a sve je bilo omplemenjeno sa mnoštvo crvene i bele boje, što su naravno obeležja kluba koji igra na stadionu "Karađorđe".

Ekipa Vojvodine je uz titulu osvojenu 1966. godine pridodala još jedan pehar 1989. godine, a kao drugoplasirana je završavala 1957, 1962, 1975. i 2009. godine. Kup Srbije završio je u tribinama 2014. i 2020. godine. Na međunarodnoj sceni, mogu da se pohvale titulom Intertoto kupa iz 1976. godine i četvrtfinalom UEFA Lige šampiona iz 1967. godine.

Finska je u prvom kolu iznenađujuće savladala Dansku, dok je Rusija glatko poražena od Belgije i danas (15.00) igra da bi produžila nadu za prolazak grupe. I pored učinka u prvom kolu, Rusi su favoriti - kvota na dvojku je 1,78, na Fince 4,90, a na iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Finska - Rusija.

Video: Igrači i navijači Crvene zvezde zajedno slavili titulu na Savi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA