PRAZNIK FUDBALA: Ovih 7 velikih derbija ne smete propustiti za vikend!

U subotu i nedelju se igraju neki od najvećih duela evropskog fudbala

  • 3

Vikend za nama donosi nekoliko velikih evropskih derbija. U Engleskoj se igraju dva gradska derbija, na Iberijskom poluostrvu su na programu derbiji Madrida i Lisabona, a jedan od najvećih derbija igra se i u Seriji A.

U subotu se igraju četiri utakmice. Program otvara 160. derbi severnog Londona, gde se od 13.45 na Vajt Hart Lejnu sastaju Totenhem i Arsenal.

U dosadašnjim ligaškim okršajima Pevci su zabeležili 49 pobeda, Tobdžije 66, a 44 puta je bilo nerešeno. Prenos je na Sport klubu 1.

Čim se završi meč na ostrvu, počinje derbi Madrida. Od 16 časova na Visente Kalderonu Atletiko Madrid dočekuje Real.

Derbi španske prestonice igra se po 156. put u Primeri. U dosadašnjim duelima Real je pobedio je 85 puta i ima 37 poraza, a 33 mečeva je završeno bez pobednika. TV prenos je  na Sport klubu 1.

Foto: profimedia Foto: profimedia

Već od 18.30 isti televizijski program emituje 192. ligaški derbi Liverpula, gde na Gudison parku Everton dočekuje Liverpul. Karamele su do sada slavile na 57 mečeva, Crveni na 74, dok je 60 puta nije bilo pobednika.

Subotnji program zatvara veliki Derbi Italije, gde se Juventus i Milan sastaju 218. put. Torinska dama je uspešnija sa 79 trijumfa, Rosoneri su pobedili 66 puta, a 72 duela je završeno remijem. Utakmicu prenosi Arena sport 4 od 20.45.

Nedeljni termin otvara veliki grčki derbi PAOK - Olimpijakos. Crveni su vezali 10 uzastopnih poeda i ostavili domaćina da kaska osam bodova, a meč je na programu od 18.30 minuta na Areni sport 4.

Poslednji dan sedmice donosi znatno manje uzbuđenja, a utakmice koje se izdvajaju jeste lisabonski  i francuski derbi. Sporting i Benfika se sastaju 294. put, TV prenos je obezbeđen na Sport klubu 3 od 21.00, dok Lion i PSŽ igraju u istom terminu. Prenos je na Arena Sport 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA