≫ 

Rezime 1. dana Olimpijskih igara: Srbija osvojila dve medalje, Novak pobedom počeo put ka zlatu

Olimpijske igre u Tokiju zvanično su otvorene u petak popodne, a planirano je da Srbija prvog dana ima 21 takmičara čije rezultate, kao i sve ostale, možete pratiti u Telegrafovom blogu uživo

  • 31

Najvažnije vesti:

 

*Tijana Bogdanović donela drugu medalju Srbiji na Olimpijskim Igrama

*Ženski teniski dubl Nina Stojanović i Aleksandra Krunić ispao sa takmičenja u Tokiju

* Novak Đoković pobedio je Uga Delijena na startu Olimpijskog turnira

*Miomir Kecmanović ide dalje, u dva seta je dobio Poljaka Kamila Majšraha

*Damir Mikec UZEO SREBRO u disciplini vazdušni pištolj

*Basket reprezentacija Srbije, posle Kine, dobila i Holandiju na OI

* Nina Stojanović se plasirala u narednu rundu pobedom nad Japankom Nao Hibino.

* Milica Nikolić poražena od Ukrajinke Darije Bilodid i završila je učešće na OI.

* Tijana Bogdanović poražena od Adrijane Serezo Iglesijas (12:4) koja mora da uđe u finale da bi Srpkinja kroz repesaž stigla makar do bronze.

* Basket 3x3 reprezentacija Srbije pobedila je Kinu rezultatom 22:12, naredni meč protv Holandije od 08.25

* Kineskinja Ćian Jang je osvojila prvu zlatnu medalju na OI u disciplini vazdušna puška 10m. Imala je 251,8 poena u seriji, što je novi rekord u finalima OI.

* Martin Mačković i Miloš Vasić, srpski dvojac bez kormilara, plasirali su se u polufinale koje se vozi u utorak

* Norvežanka Janet Heg Duestad ostvarila je olimpijski rekord kvalifikacija, u disciplini vazdušna puška 10m, jer je seriju završila sa skorom 632,9.

* Andrea Arsović i Sanja Vukašinović nisu otišle u finale u konkurenciji vazdušna puška 10m

Fenomenalan dan imala je Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prvi takmičarski dan nije mogao bolje da donese za naše sportiste.

Sve je počelo loše jer je Tijana Bogdanović izgubila prvi meč na turniru i samim tim se oprostila od zlata, ali je imala šansu za repasaž. Ipak, plasmanom u finale Damira Mikeca u disciplini 10 metar vazdušni pištolj, dobili smo novu nadu. Ta nada je pretvorena u realnost jer je Mikec osvojio srebrnu medalju sjajnim pucanjem u finalu.

Posle oga Novak Đoković je lagano prošao u drugo kolo, a Tijana Bogdanović je zapečatila dan sjajnim nastupom u repasažu. Pobedila je najpre Kineskinju Vu, a zatim i Japanku Jamadu i osvojila broznanu medalju.

Osim toga, pomenućemo pobede Nine Stojanović i Miomira Kecmanovića tenisu, basketaša, ali i dobar nastup Anje Crvar u plivanju na 400 metara mešovito kojoj je zamalo izmaklo finale. Takođe veslači Miloš Vasić i Martin Mačković su izborili polufinale.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

TOK DANA:

 

14.35 Dimitrije Levajac poražen je u prvom kolu stonoteniskog turnira od Kirlia Skačkova iz Rusije sa 4:2.

14.10 JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU: Tijana Bogdanović pobedila je Japanku Miju Jamadu sa 17:6 i osvojila bronzanu medalju na Igrama u Tokiju.

13.55 Čaba Silađi bez polufinala 50 metara prsno jer je u svojoj kvalifikacionoj grupi imao poslednje 8. vreme sa rezultatom 1,00,19 minuta.

13.30 Anja Crevar se nije plasirala u finale trke na 400 metara mešovito. Ona je zauzela  6. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 4,40, 50 minuta, a samo 8 najboljih je išlo u finale iz tri grupe. Anja je na kraju zauzela 10. mesto.

12.40 SMEŠI SE JOŠ JEDNA MEDALJA: Tijana Bogdanović pobedila je u prvom meču repasaža Kineskinju Džingju Vu sa 12:9, a  u drugom meču za medalju radi sa Japankom Miju Jamada koja je ispala u polufinalu. Taj meč je na programu u 14 sati

Tijana Bogdanović, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

11.39 Ženski teniski dubl Nina Stojanović i Aleksandra Krunić poražene su od Kineskinja sa 2:1 u setovima i posle velike drame u trećem setu koji je završen posle pet propuštenih meč lopti Kineskinja i čak tri naše selekcije.

11.20 Endi Mari se plasirao u 2. kolo turnira u Tokiju u singlu i dublu.

On i Džo Salisburi su pod zastavom Velike Britanije uspeli da izbace pobednike ovogodišnjeg Rolan Garosa i druge nosioce turnira u dublu Nikolasa Maua i Pjera Iga Erbera.

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, tenis dubl

Printskrin: RTS

Bili su bolji sa 6:3, 6:2, a tako su ponovili razočaravajući rezultat iz Rija kada su takođe lagano poraženi u prvom kolu turnira.

11.18 Ženski dubl Nina Stojanović i Aleksandra Krunić igraju protiv Kineskinja, a trenutni rezultat je 1:1 u setovima

11.05 OLIMPIJSKI REKORD: Kineskinja Džihuej Hou osvojila je danas zlatnu medalju u dizanju tegova u kategoriji do 49 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju. Džihuej Hou je podigla ukupno 210 kilograma, tri kilograma manje od svetskog rekorda, koji je u njenom vlasništvu. Ona je danas rezultatom 210 kilograma postavila novi olimpijski rekord.

10.00 Stonoteniser Zolt Pete poražen je u 1. kolu od Grka Panajotisa Gionisa sa 4:0. Drugi srpski predstavnik Dimitrije Levajac od 13.15 igra protiv Rusa Kirila Skačkova.

Čekamo Tijaninu bronzu

 

Osim njega do kraja ovog dana čeka nas i tekvondo Tijana Bogdanović radi repasaž od 12.30h (RTS) protiv Kineskinje Džingju Wu koja je poražena od Španjolke Iglesijas koja je pobedila i Tijanu, i stigla do finala. Sad Bogdanovićeva sa dve pobede može da osvoji bronzu.

Posle sledi plivanje Anja Crevar pliva 400 mešovito od 13.18, Čaba Silađi pliva prsno 100 metara od 13.37

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

9.52 Srpske teniserke Nina Stojanović i Aleksandra Krunić igraju dubl meč protiv kineskinja Jang /Ksu

Teniser Miomir Kecmanović pobedio je Poljaka Kamila Majšraha u dva seta - 6:4, 6:2!

9.43 Novak Đoković vodi 1:0 i 4:2 u drugom setu protiv Uga Delijena

09.04 - Najbolji svetski teniser Novak Đoković počeo je svoj nastup na OI i vodi sa 4:2 protiv Huga Delijena, uz jedan brejk.

08.57 - PRVA MEDALJA ZA SRBIJU! Svaka čast za Damira Mikeca koji je upucao srebro u disciplini vazdušni pištolj.

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, Damir Mikec

Printskrin: RTS

08.50 - Basketaši Srbije dobili su Holandiju rezultatom 16:15. Imali su Holanđani šut za pobedu, ali lopta na kraju nije prošla kroz obruč.

 

08.30 - Damir Mikec se bori za prvu medalju za Srbiju, basket reprezentacija igra drugi meč na OI protiv Holandije.

08.03 - Miomir Kecmanović je počeo svoj meč protiv Poljaka Kamila Majšraha i već na startu je uzeo brejk za 2:0.

07.50 - Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u 2. kolo pobedom nad Aleksanderom Bublikom koji je imao brejk viška i set loptu u drugom setu.

07.20 - Srpski strelac Damir Mikec plasirao se u finale u disciplini vazdušni pištolj! Na kraju, zauzeo je osmo mesto koje je poslednje koje vodi u borbu za medalju. Gledajući serije, to je izgledalo ovako: 98, 98, 96, 94, 96, 96. Finale je na programu od 8.30.

06.40 - Izjava Nine Stojanović posle mečsa Japankom Hibino:

- Jako mi je drago što sam uspela da budem konstanta mentalno danas i mislim da mi je to danas donelo pobedu. Ja sam od ove devojke izgubila pre par meseci u prvom kolu Rolan Garosa i to mi je bio motiv da pobedim danas. Beton je moja omiljena podloga, mislim da su današnji uslovi više odgovarali meni i to sam iskoristila.

05.42 - Nakon uvodnog trijumfa nad Francuskinjom, Milica Nikolić je u drugom meču porađena od Ukrajinke Darije Bilodid i završila je učešće na OI.

05.27 - Srpska tekvodno šampionka Tijana Bogdanović poražena je na startu takmičenja (do 48 kg) od Adrijane Serezo Iglesijas rezultatom 12:4 i tako je srebrina iz Rija sada zavisi od pomenute takmičarke. Da bi išla u repesaž za bronzu, Španjolka će morati da uže u finale.

05.19 - Basket 3x3 reprezentacija Srbije savladala je Kinu rezultatom 22:12, uz sjajnu partiju Dušana Domovića Buluta.

04.54 - Nina Stojanović dobija prvi set protiv Japanke Hibino! Iako je gubila sa 3:1 pred servis rivalke, Nina je uspela da preokrene i slavi sa 6:3.

04.46 - Srpska džudistkinja Milica Nikolić savladala je Francuskinju Širine Bukli na startu takmičenja i prošla je dalje!

04.29 - Nakon što je uzela brejk na startu, Nina Stojanović je dva puta izgubila svoj servis od Japanke Hibino koja je povela sa 3:1.

04.28 - Odbojkaška reprezentacija Italije savladala je Kanadu na startu takmičenja rezultatom 3:2, iako su gubili sa 2:0. Na kraju, 15:12 u petom, odlučujućem, setu.

04.22 - Kineskinja Jang Ćian osvojila je prvu zlatnu medalju na OI u Tokiju, jer je u finalu discipline vazdušna puška 10 bila bolja od Ruskinje Anastasije Galašine u direktnom duelu. Osvojila je 251,8 poena u seriji i tako zabeležila novi OI rekord u finalima.

Ćian Jang

Foto. Ap/Tanjug

04.18 - Hibino vraća brejk protiv Nine, sada je 1:1 u gemovima prvog seta!

04.12 - BREJK ZA NINU! Srpska teniserka Nina Stojanović igra protiv Japanke Nao Hibino u okviru 1. kola i već u prvom gemu je uzela brejk.

04.00 - Sirijka Hind Zaza, inače stonoteniserka, je najmlađa takmičarka na OI u Tokiju (opširnije OVDE), a svoj prvi meč je izgubila rezultatom 4:0 od naturalizovane Austrijanke Đia Liu.

03.39 - Brazilka Leticija Bufoni je jedna od najatraktivnijih takmičarki na OI. Iako joj otacnije dao da vozi skej, čak ga je i lomio pred njeniom očima, Leticija je postala legenda ovog sporta (opširnije OVDE).

03.16 - I legendarna braća Sinković, hrvatski veslači, takođe idu u poludinale, i to ubedljivo, pošto su kvalifikacionu trku završili sa vremenom 6.32. 41. To je najbolje vreme u sve tri trke.

02.57 - Miloš i Martin idu u polufinale! Iako su nešto loše startovali u kvalifikacijama u disciplini dvojac bez kormilara, srpski veslači Martin Mačković i Miloš Vasić završili su treći u grupi i idu dalje sa vremenom 6.43.18! Posada Rumunije je prva, Holanđani su drugi.

02.46 - Imamo i prvi olimpijski rekord! Norvežanka Janet Heg Duestad ostvarila je olimpijski rekord u kvalifikacijama, u diciplini vazdušna puška 10m, jer je seriju završila skorom 632.9. Ujedno, ona je i prva na listi od osam takmičarki koje idu u finale. Nažalost, Andrea i Sanja nisu tamo.

02.29 - Andrea Arsović je završila svoje serije sa ukupnim skorom 623.3, dok je Vukašinović imala 617.8. Dakle, ništa od finala za Srbiju!

Streljaštvo, 10m, Olimpijske igre

Foto: Ap/Tanjug

02.19 - Andrea i Sanja su ispucale prve četiri serije, uz napomenu da prvih osam od 50 strelkinja ide u finale.

Arsović: 105.3, 104.4, 104.2, 102.7

Vukašinović: 103.3, 103.2, 103.8, 103.7

02.05 - Andrea Arsović i Sanja Vukašinović su već ispalile svoje prve hice.

02.00 - Pogledajte kompletnu satnicu za prvi dan:

 

Satnica srpskih olimpijaca prvog dana takmičenja:

 

01.30: Andrea Arsović i Sanja Vukašinović (vazdušna puška 10m, kvalifikacije)

02.50: Martin Mačković i Miloš Vasić (dvojac bez kormilara)

04.00: Milica Nikolić (džudo do 48 kilograma)

04.00: Nina Stojanović (tenis, prvo kolo)

05.00: Basket 3x3 (Srbija - Kina)

05.06: Tijana Bogdanović (tevondo do 49 kilograma)

06.00: Damir Mikec (vazdušni pištolj 10m, kvalifikacije)

07.00: Miomir Kecmanović (tenis, prvo kolo)

08.00: Pete Žolt (stoni tenis, prvo kolo)

08.25: Basket 3x3 (Srbija - Holandija)

09.00: Novak Đoković (tenis, prvo kolo)

13.00: Anja Crevar (400m mešovito)

13.15:Dimitrije Levajac (stoni tenis, prvo kolo)

13.25: Čaba Silađi (100m prsno)

Video: Tužni skup ili gala otvaranje u Tokiju: (Zaslužena) kritika dizajneru srpskih uniformi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Onivolebelovino

    24. jul 2021 | 08:35

    Drugarski savet: kod navodjenja imena takmičara i ostvarenog rezultata molim vas da OBAVEZNO navedete o kom sportu je reč! Volimo sport, ali nismo baš toliki poznavaoci svega... Hvala unapred!

  • 3x3

    24. jul 2021 | 07:50

    Basketasi ocekivano, divan mec koji je upropastio komentator koji je svih 20-ak minuta mleo bez prestanka. Onda nastavljamo tenisom a tamo jos jedan gnjavator. I tako ce rts-ovi uposlenici da nam upropaste OI glumeci pametnjakovice!

  • Miško

    24. jul 2021 | 09:02

    Bravo Damire!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA