≫ 

Basketaši Srbije upisali prvi trijumf na OI, Kinezi nisu imali lek za Buluta

Sjajni Dušan Domović upisao 11 poena u očekivanom trijumfu

  • 2
Basket 3x3 Srbija

Printskrin: RTS

Basket 3x3 reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kine na startu Olimpijskih igara u Tokiju rezultatom 22:13!

Srbija na OI nastupa u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, a pomenuti momci ušli su u istoriju ove discipline s obzirom na to da je ovo prvi put da se 3×3 košarka našla u olimpijskoj sportskoj porodici.

Bulut je bio nezaustavljiv za Kineze i meč je završio sa 11 poena, Vasić i Majstorović po četiri, Ratkov tri. S druge strane, kod Kineza je najbolji bio Hu sa pet.

 

Kinezi su prvi poveli  na meču, ali je Vasić vrlo brzo izjednačio na 1:1. Kinezi su zatim pogodili trojku (dva poena), da bi Vasić ponovo bio precizan. Ovoga puta sa linije za slobodna bacanja.

Srbija je izjednačila preko Buluta na 8.20 do kraja, a isti igrač je pogodio i za prvo vođstvo našeg tima veću narednom napadu (4:3). Potom smo videli igru koš za koš, da bi Bulut posle 3.15 minuta naterao Kineze da traže tajm-aut pogotkom za 7:5.

Odmor ništa nije doneo Kinezima, jer su Bulut i Vasić krenuli da se poigravaju i vrlo brzio je na semaforu stajalo 9:5 za Srbiju. Imali su Orlovi i 10:6, ali je rival zatim ubacio još jednu dvojku.

Imala je Srbija i malo sreće na 4.19 do kraja, Gao je fauliran pri šutu za dva, ali nijednom nije uspeo da se upiše u strelce. Isti igrač je nedugo zatim faulirao Buluta pri šutu za dva i Srbija je povela sa 13:8.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dušan Domović-Bulut (@dusan.bulut)

 

Jan je vratio za dva poena već u sledećem napadu (13:10), da bi Bulut uz zvuk sirene vratio istom merom pre nego što se povredio. Nagazio je jednog Kineza slučajno i morao je na klupu. Međutim, ništa nije bilo ozbiljno i brzo se vratio u igru.

Majstorović je nedugo zatim ubacio za dva poena (19:11), da bi Bulut vezao tri poena za trijumf 22:13.

Bulut

Printskrin: RTS

Ovo nije jedini meč za srpske basketaše danas, jer sledi susert sa Holandijom od 8.25 minuta. Podsetimo, u tri dana se igraju po dva meča, zatim još jedan četvrtog dana.  Sistem je takav da igra svako sa svakim, prve dve ekipe idu u polufinale, od 3. do 6. mesta razigravaju za još dva mesta u TOP 4.

Pre ovog meča, Letonija je savladala Poljsku sa 21:14 i još jednom su pokazali da su uz Srbiju glavni favoriti za zlato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA