Medvedev se izvukao u 2. setu i pobedom startovao na OI u Tokiju

Rus vratio brejk, pa spasio set loptu protiv Bublika

  • 0
Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Ruski tensier Danil Medvedev, koji je inače jedan od favorita za medalju, plasirao se u 2. kolo Olimpijskog turnira u Tokiju teže nego što se očekivalo!

Medvedev je na startu takmičenja savladao Kazahstanca Aleksandera Bublika rezultatom 2:0 (6:4, 7:6), i to nakon što je vratio brejk u drugom setu u kom je spasio i set loptu rivala.

Za Rusa je meč odlično počeo, jer je poveo sa 2:0 - a onda imao šansu da uzme još jedan brejk. U nastavku se ništa značajnije nije dešavalo i Medvedev je došao do prvog seta zahvaljujući tom sjajnom startu.

Bublik je u drugom vratio istom merom, poveo je sa 3:0, da bi se Medvedev vratio u život i izjednačio na 3:3. Set je otišao u taj-brejk, gde je Kazahstanac imao šansu za 1:2 pri rezultatu 7:6, ali je Rus bio taj koji je na kraju slavio sa 10:8. Njegov naredni rival će biti bolji iz duela Nagal - Istomin, a vredi pomenuti da su u narednu rundu prošli još Milman, Davidovič - Fokina, Basivašvili i Šardi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA