≫ 

Novak vrhunski započeo Olimpijske igre: Razbio Bolivijca i zakazao bitku sa nemačkim "bombarderom"

Ubedljiv start najboljeg tenisera sveta protiv Uga Delijena

  • 12
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Olimpijskih igara, pošto je savladao Bolivijca Uga Delijena sa 2:0 (6:2, 6:2).

Novak je bio dominantan na svoj servis, retko je gubio poene, a Delijen je izdržao tek start prvog seta, uspeo je da dođe do 2:2 nakon tri spašene brejk lopte. Potom je Novak vezao četiri gema i osvojio prvi set.

Na startu drugog je Delijen došao do 1:1, ali je zatim Novak počeo ponovo da dominira, napravio je brejk i došao do 3:1, a ostalo je bilo samo rutinsko odrađivanje posla.

Novak će u narednom kolu igrati protiv Nemca Jana Lenarda Štrufa, koji je savladao Brazilca Tijaga Monteira sa 6:3, 6:4.

Štruf može da bude nezgodan rival na brzoj podlozi jer ima moćan servis, ali je Novakov odgovor na to vrhunski ritern. Novak je protiv Štrufa do sada igrao pet puta i svih pet puta ga je pobeđivao, ali je imao nezgodan duel u 1. kolu Australijan opena 2020. godine, kada je izgubio jedan set od njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA