≫ 

Novak zabrinut zbog uslova za igru na OI, a ovako je reagovao kad su mu javili za 1. medalju Srbije

Vlažnost i sparina brinu najboljeg tenisera sveta, koji je oduševljen što je naš tim sjajno započeo Olimpijske igre

  • 4
Novak Đoković Printskrin: RTS

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo borbu na Olimpijskim igrama, pošto je u prvom kolu savladao Uga Delijena iz Bolivije sa 6:2, 6:2. Naredni rival mu je Nemac Jan Lenard Štruf, koji je opasan server.

Novak je bio siguran u duelu s Delijenom, ali se u nekoliko navrata videlo koliko ima problema sa igrom i da je jedva dolazio do daha u nekoliko navrata.

To je i sam Novak priznao u izjavi za RTS posle prvog kola.

- Uslovi su izuzetno izazovni i teški za svakoga, najavljivali su da će biti velikih problema sa sparinom i vlagom, mi igramo na podlozi koja upija tu vrućinu, ali za svakoga od nas je isto i mi se trudimo da izvučemo maksimum iz sebe. Što se tiče atmsofere, ona je sjajna u našem timu u Olimpijskom selu, okruženi smo velikim brojem vrhunskih sportista, razmenjujemo iskustva, možemo da vidimo kako ko trenira, kakvu ishranu ima, ovaj olimpijski duh je nešto posebno i nadahnjuje sportiste - rekao je Novak.

Reporterka je Novaku nakon toga saopštila da je Damir Mikec osvojio prvu medalju za Srbiju, na šta je Novak odreagovao s osmehom i šalom.

- Stvano? Bravo, Mikec! Isplatilo se što si se budio u šest ujutru! Žalio se što je morao da ide u šest ujutru, jer im treba sat vremena do borilišta. Sjajno, nisu mogle Olimpijske igre da počnu bolje - rekao je Đoković.

Video: Bravo Damire, bravo Mikec: Poslednjim hicem ušao u finale, a onda srebro!

Novaka čeka dan pauze, a zatim igra protiv Jana Lenarda Štrufa sa kojim ima 5:0 u međusobnom skoru.

- On je izuzetno nezgodan, ima dobar servis, dobio je nedavno i Rubljova. Moram dobro da se spremim, postoje neki segmenti koji moraju da budu bolji u odnosu na današnji meč - rekao je Novak, koji je još jednom opisao atmosferu u Olimpijskom selu i tome što ga svi saleću za fotografije. Kako kaže, to mu godi i inspiriše da što bolje igra.

- Onog momenta kada sam presekao da dođem, znao sam da je to to, da je to ispravno za mene, da ima mnogo lepih stvari koje jedan sportista može da doživi. U mom slučaju još više pažnje, naravno da mi godi i prija, okružen sam najboljim sportistima sveta i borim se za svoju zemlju, koristim ovu energiju za svoje nastupe - zaključio je Đoković.

Video: Novak pred put u Tokio poručio: Nema veće časti od igranja za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    24. jul 2021 | 20:31

    Nole ti si car.... Legenda.... Najveći sportista svih vremena

  • anex

    24. jul 2021 | 15:40

    Velika je sparina .. ne moze se recima opisati kako je tesko

  • Pijapivo

    24. jul 2021 | 23:30

    Mnogo surov lik, hvala Bogu što se opredelio za (sport) tenis!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA