Srpski sportisti prvog dana u Tokiju ostvarili sjajne rezultate: Vi ste ponos Srbije!

Nakon ceremonije otvaranja, došao je red i na takmičenja, a naši su imali dosta uspeha

  • 20
Saldo srpskih sportista nakon prvog dana, Damir Mikec, Tijana Bogdanović, Novak Đoković, Dušan Domović Bulut Foto: Pixabay, Tanjug/AP, Profimedia/AFP

Nakon godinu dana odlaganja, zvanično su startovale Olimpijske igre u Tokiju, što je značilo da ćemo imati priliku da bodrimo neke od naših 86 takmičara. Prvog dana je na OI učestvovalo 13 srpskih takmičara, dok je čak dvoje uzelo medalje! Damir Mikec je "upucao" srebro, dok je Tijana Bogdanović izborila bronzu.

Godinu dana se čekalo na najveću smotru svetskih sportista, a ljudi u Srbiji mogu da kažu da su s pravom čekali na početak, jer su prvog dana napravili stvarno izvrstan uspeh.

Streljaštvo - Mikec oduševio, Arsović i Vukašinović podbacile

Prve su na "borilišta" izašle dve članice streljačkog tima Srbije. Sanja Vukašinović i Andrea Arsović su pokušale da dođu do finala u disciplini vazdušna puška sa 10 metara, međutim, nijedna nije uspela da se plasira u finale.

Svoje učešće je imao i Damir Mikec, koji je uspeo da osvoji svoju prvu medalju na Olimpijskim igrama u karijeri, a ujedno i prvu medalju za Srbiju. Mikec je "upucao" srebro u poslednjoj seriji.

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, Damir Mikec Foto: Tanjug/AP

Veslanje - Sve po planu, dva dobra rezultata naših

Jedna Srpkinja je započela "bajku" nešto ranije, Jovana Arsić je sa svojim čamcem uspela da "uplovi" u četvrtfinale koje će biti na programu u ponedeljak, 26. jula.

Tokom prvog dana je usledila takmičarska dvojca bez kormilara - Miloš Vasić i Martin Mačković. Njih dvojica su u svojoj trci uspeli da dođu do trećeg mesta iza Rumunske i Holandske postave, te su na taj način uspeli da se kvalifikuju u polufinale.

Teniseri - opravdali očekivanja, stonoteniseri znatno slabiji

Prvi član teniske selekcije Srbije koji je izašao na teren bila je mlada Nina Stojanović koja je uspela da savlada Japanku Nao Hibino sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Prvi pripadnik "snažnijeg" pola koji je izašao na teren je bio Miomir Kecmanović, koji je veoma lako u dva seta savladao Poljaka Kamila Majčraka, po setovima 6:4, 6:2.

Nakon njega, Novak Đoković je na još lakši način savladao Bolivijca Uga Delijena sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

Nažalost, perfektan teniski niz nisu uspele da isprate Nina Stojanović i Aleksandra Krunić, kojima je malo nedostajalo da izbaci kineski par Kšu - Jang, iako su uspele da sačuvaju čak šest meč lopti u poslednjem setu.

Stonoteniseri Srbije nisu prošli kako su očekivali, pošto su u prvim rundama poraženi i Pete Zolt, kao i Dimitrije Levajac. Zolt je poražen od Grka Jonisa sa 4:0, dok je Rus Skačkov bio bolji od Levajca.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Borilački sportovi - Tijana Bogdanović uzela medalju, Milica Nikolić preskočila samo prvu prepreku

Mlada džudistkinja Milica Nikolić je uspela da prođe prvu rundu u kojoj je savladala Širin Bukli, ali je potom usledio poraz od Darije Bilodid, što je ujedno značilo i opraštanje od daljeg takmičenja.

U drugom borilačkom sportu, tačnije tekvondou, Tijana Bogdanović je veoma lako poražena od Adriane Iglesias Cerezo, da bi kasnije preko repasaža uspela da dođe do bronzane medalje.

Prvo je savladala Kineskinju Vu sa 12:9, da bi u meču za bronzu slavila protiv Japanke Mije Jamade sa 20:6.

Tijana Bogdanović, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

Basket - Srbi pokazali zašto su favoriti za zlato

Nakon silnih individualnih sportova, na red je došao prvi ekipni sport - basket 3x3.

Basketaši Srbije su igrali prvi meč protiv Kine, gde su rutinski slavili sa 22:13, te su na taj način pokazali zašto važe za jedne od pretendenata na zlatnu medalju.

Pored ovog meča, basketaši su uspeli da savladaju i Holanđane, koji su na poslednjem kvalifikacionom turniru izbacili SAD, sa 16:15.

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, basket 3x3, 3 na 3 Foto: Tanjug/AP

Plivanje za kraj - Anji Crevar finale izmaklo za dve sekunde, Silađi razočarao

Srpski plivači Anja Crevar i Čaba Silađi se nisu baš proslavili. Mladoj devojci iz Pančeva je malo nedostajalo da se kvalifikuje u finale, njeno vreme je bilo 10. najbolje, dok je prvih osam prošlo u finale.

S druge strane, njen kolega Čaba Silađi je skroz podbacio i imao je tek 28. vreme u kvalifikacijama, što je bilo baš daleko od mesta u polufinalu.

Video: Bravo Damire, bravo Mikec: Poslednjim hicem ušao u finale, a onda srebro!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    24. jul 2021 | 16:47

    Svaka cast svim nasim sportistima, i ako donesu i ne donesu medalje! Imate nasu podrsku!

  • Semajlirane_pufne

    24. jul 2021 | 17:00

    Svaka čast!!! Imali naporne sezone i tako umorni otisli i bore se za medalje, čast i grb svoje zemlje!!! Bravo

  • Гарда 1973

    24. jul 2021 | 18:27

    Не могу да верујем да неко лупа минусе на коментаре подршке нашим репрезентивцима у Токију. Само напријед! Живјела Србија!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA