≫ 

Nina Radovanović nakon prve pobede na OI: "Poznajem narednog rivala, već sam je pobeđivala"

Uspela je Nina da preskoči prvu prepreku, ali naredni meč je očekuje za četiri dana

  • 1
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

Srpska bokserka i jedina devojka iz naše zemlje koja se takmiči u ovom sportu na Olimpijskim igrama u Tokiju, Nina Radovanović lako je savladala Kanađanku Mendi Bužol sa 5:0, a naredni rival će biti devojka iz Burundija Ornela Haviarimana.

Radovanovićeva je na startu olimpijskog turnira bila ubedljiva, a čekaju je još četiri pobede do nove medalje za Srbiju.

- Isplatio se rad i vera velikog broja ljudi koji su pomogli da dođem ovde. Žao mi je što moj prvi trener Jole Tamindžić i kondicioni Vedrana Roguljic nisu uz mene, ali nadam se da će u budućnosti biti drugačije okolmnosti, da tim koji radi na projektu osvajanja medalje bude kompletan - istakla je prva srpska bokserska na OI.

Nina Radovanović je takođe istakla i da je ovo tek početak, a da će ono pravo uslediti za tri godine u Parizu.

- Nadam se da ću nastaviti u istom stilu i da ćemo nastaviti da budemo prepoznatljivi po boksu, pre svega po ženskom boksu. Verujem da pik moje forme dolazi u Parizu 2024.

Naredna prepreka srpskoj bokserki biće Ornela Haviarimana iz Burundija, a meč je na programu u četvrtak 29. jula, od 06:39 po srpskom vremenu.

- Nadam se da neće biti iznenađenja, poznajem je, već sam je pobeđivala na Svetskom prvenstvu, ali nikog ne treba potcenjivati. Definitivno idem dalje sa dosta samopouzdanja posle ovo pobede -  zaključila je Radovanović.

Video: Samo da je vako svaki dan: Spremali smo priču o Novaku, kad ono dve medalje!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA