≫ 

Zorana plače, sestra je teši: Srpska strelkinja se emotivno "slomila" posle neuspeha

Zorana Arunović je jedno vreme imala vodeću poziciju, ali na kraju je izmaklo finale

  • 11
Zorana Arunović, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020 Suze Zorane Arunović posle neuspeha Foto: Profimedia/AFP

Srpske reprezentativke u streljaštvu Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini vazduši pištolj 10 metara.

Arunovićeva je zauzela 17. mesto sa 573 kruga, dlok je Milovanovićeva završila kao 33. sa 566 krugova. Prava šteta za našu takmičarku Zoranu Arunović, koja je vrlo dobro krenula i odlično gađala u prve tri serije, jedno vreme je bila i na vodećoj poziciji.

Posle takmičenja Zorana je zagnjurila glavu kod sestre, jer nije uspela da ostvari cilj.

- Kada je o Zoraninom nastupu reč, u prvoj disciplini nismo uspeli da ostvarimo ono čemu smo se nadali i šta smo priželjkivali. Bilo je boljih rivalki kojima čestitamo.Tokom više od polovine takmičenja Zorana je bila na jednoj od prve četiri pozicije. Odlično je taktički vodila meč.

- Međutim, posle je popustila, ispala iz svog ritma. Nekoliko lošijih hitaca u završnici, tri osmice, izbacili su je iz trke za finale. Delimično je traga ostavilo i to što je zbog povrede bila prinuđena da promeni način treninga u pripremnom periodu.

- Šta je bilo bilo je, idemo dalje, spremamo se za miks takmičenje, nadamo se da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata koji je započeo Damir Mikec – ocenila je u javljanju za SSS selektor za pištolj - Jelena Arunović sestra naše takmičarke koja juj je tešila posle nastupa.

Na kraju, zlato je pripalo Ruskinji Vitalini Bacaraškinoj, vicešampionki iz Rija. Bacaraškina je u završnici prestigla Bugarku Antonaetu Kostadinovu (ranije Boneva), a bronzu je osvojila Rabksin Điang.

U ponedeljak se niko od srpskih strelaca neće takmičiti, a u utorak na vatrenu liniju izlaze miks parovi Zorana Arunović/Damir Mikec (vazdušni pištolj), Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić (vazdušna puška). Po poslednjim informacijama, startovaće 20 miks parova pištoljem i 28 puškom, a sve zemlje iz svetskog vrha imaće svoje predstavnike u novoj disciplini olimpijskog programa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA