≫ 

Kakav šok za "drim tim" na startu OI: NBA zvezde doživele poraz u prvom meču u Tokiju

Francuzi "uzeli meru" prvom favoritu za zlato

  • 36
Košarkaška reprezentacija Francuske Foto: AP/Tanjug

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, popularni "drim tim", doživela je praz od Francuske već na startu Olimpijskih igara u Tokiju - 83:76!

Trikolori su odigrali sjajan meč i trojkom Furnijea ušli su u poslednji minut sa prednošću od 76:74, da bi Amerikanci potom promašili dva šuta - od koji je jedna otvorena trojka Holideja na 23 sekunde do kraja.

Amerim su potom na liniju penala poslali Nanda De Koloa koji je ubacio oba šuta za 78:74, a onda je Lilard na pravio grešku i okliznuo se već u sledećem napadu. Pritom je nogom zakačio Furnijea i dao priliku Francuzima da reše pitanje pobednika.

Sudije su pogledale snimak, dale su Lilardu tehničku grešku, a Furnije je na 17 sekundi ubacio jedno bacanje (79:74). Međutim, lopta je i dalje bila za Francusku, lopta je došla do Gobera (faulirao ga Durent) koji je praktično završio posao na ovom meču (81:74).

Imali su Ameri prednost na poluvremenu, vodili su osam razlike, ali su Francuzi odigrali neverovatnu treću deonicu koju su dobili sa +14. Poslednja četvrtina je bila egal, da bi SAD pri rezultatu 63:63 otišla na pet razlike. Međutim, Francuska se sjajno vratila u igru i posle požrtvovane odbrane Jabuselea, koji je izvukao loptu iz auta, Furnije je ubacio pomenutu trojku koja je bila klučna.

Upravo je Furnije sa 28 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Gober je imao 14 poena i devet skokova, a De Kolo 13 poena. Što se tiče Amerikanaca, Holidej je ubacio 18, Lilard je imao 11 , a Durent 10.

Ovo su ostali rezultati prvog kola košarkaškog turnira:

Iran - Češka 78:84

Nemačka - Italija 82:92

Australija - Nigerija 84:67

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    25. jul 2021 | 16:36

    Obe ekipe nula... Ali sve je to džaba kada mi imamo jednu zvezdu koja treba da teli kravu i da se poradja.... Ocaj

  • Bogdan Lazić

    25. jul 2021 | 16:12

    Ako je ovo drim tim onda sam ja Majkl Đžordan

  • Дража

    25. jul 2021 | 16:16

    Дрим тим је био само једном и никада више!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA