≫ 

Srpkinja donela Amerikancima istorijsko zlato u Tokiju

Devojka rođena na Floridi ostvarila je veliki uspeh inspirisana pričom Milice Mandić

  • 94

Amerikanka srpskog porekla Anastasija Zolotić (18) osvojla je prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u istoriji ženskog tekvondoa u SAD.

Mlada takmičarka je do najsjajnijeg odličja stigla pobedom u finalu nad Ruskinjom Tatjanom Mininom, dok su bronzane medalje otišle u Kineski Tajpej kod Lo Ci-Lin i u Tursku u posed Hatidže Ilgjun Kubre.

Zanimljivo da je Anastasija rođena na Floridi, roditelji su joj Srbi, a ima i srebro sa Olimpijskih igara za mlade pre tri godine.

Ovog puta došla je do tri ubedljive pobede pre finala, a u odlučujućoj borbi porazila je Ruskinju Mininu u finalu sa 25:17.

Interesantno je i da je mlada Anastasija počela da se bavi tekvondoom zbog naše Milice Mandić, koja joj je postala inspiracija 2012. kao osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Video: Šolja u Tokiju košta 7.500, a koliko će nas koštati poraz od Španaca?

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    25. jul 2021 | 18:09

    Dokle ce te vise prisvajati nesto sto nije nase?? Devojka je rodjena tamo i ima samo srpske korene i nista vise od toga. Ona je Amerikanka i predstavlja svoju drzavu u kojoj je rodjena i zivi.

  • Nikola Tesla

    25. jul 2021 | 22:32

    Djevojka je pravoslavne vjeroispovjesti od familije Zolotic i Djukic. Otac i majka rodjeni Zenicani danasnja Federacija BIH. Nastanjeni u Bijeljini entitet RS u BiH. Anastasija je rodjena u Americi. Razlog odlaska njenih roditelja je rat i proganstvo iz Zenice. Dijete se tamo rodilo, skolo zavrsilo, treniralo i koga bi trebala da predstavlja kilometroma daleko od balkana.

  • Volter

    25. jul 2021 | 18:29

    Kad omanes kao roditelj... Nosis tu zastavu, kao da ti nisu ubijali narod...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA