≫ 

Rezime OI, 3. dan: Uspešan dan za srpske sportiste u Tokiju - slavili basketaši, košarkašice i Novak

Kao i uvek, uz Telegraf Sport možete pratiti sva dešavanja u Tokiju

  • 14
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

Ni treći dan na Olimpijskim igrama nije doneo medalju Srbiji, ali ne možemo da kažemo da je bio loš. Naprotiv, videli smo velike pobede naših sportista koji su nastavili krupnim koracima da grabe ka završnici svojih disciplina i sportova i samim tim su uvećali šansu da na kraju donesu još koje odličje našoj zemlji.

Pre svega, veliku pobedu odneo je Novak Đoković koji je uspeo da savlada Jana-Lenarda Štrufa u dva seta (2:0) i tako zakaže duel sa Alehandrom Davidovičem-Fokinom u trećem kolu teniskog turnira. Dve pobede su zabeležili i basketaši, koji su prvo trijumfovali ubedljivo protiv Japana, a onda uz manju dramu na leđa oborili Letoniju, koja je jedan od favorita za finale.

Za kraj, videli smo i uspeh naših košarkašica koje su u neizvesnoj završnici pobedile reprezentaciju Kanade. Vodile su naše dame kroz najveći deo meča, ispustile su tu razliku u završnici, ali su na kraju slavile uz kišu trojki u završnih pet minuta.

Na borilištima se našla i Nina Stojanović, koja je poražena od Marije Sakari u ženskom teniskom turniru, Velimir Stjepanović nije se domogao finala u disciplini 200 metara slobodnim stilom, dok džudistkinja Marica Perišić nije mogla do četvrtfinala u kategoriji do 57 kilograma.

Budite uz Telegraf i tokom sutrašnjeg dana, jer ćemo zajedno ispratiti sva dešavanja sa Olimpijskih igara kroz tekstualni prenos.

Olimpijske Igre, Bilans medalja srpskih sportista Ilustracija: Nikola Jovanović

Šta smo danas videli?

*Srbija kroz veliku dramu do pobede protiv Kanade: Košarkašice "preživele" i krenule ka medalji!

*Novak Đoković u osmini finala posle sigurne pobede nad Štrufom

*Idemo po medalju! Basket reprezentacija Srbije je sa šest uzastopnih pobeda obezbedila polufinale Olimpijskih igara i borbu za jedno od odličja.

*Srpska teniserka Nina Stojanović nije uspela da prođe drugo kolo Olimpijskih igara pošto je na toj stepenici zaustavljena od strane 19. igračice sveta Marije Sakari.

*Reprezentacija Srbije u basketu neverovatno gazi sve pred sobom na Olimpijskim igrama, a do pete pobede iz isto toliko mečeva došli su protiv selekcije Japana sa 21:11, pa sada samo čudo može da ih spreči da direktno uđu u polufinale turnira!

*Srpski plivač Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u finale na 200 metara slobodnim stilom

*Srpska džudistkinja Marica Perišić nije uspela da se plasira u četvrtfinale pošto je posle 11 minuta borbe poražena od Izraelke Nelson Levi. Ona se takmičila u kategoriji do 57 kilograma

* Da vam je neko rekao da će dve devojčice od po 13 godina osvojiti medalje na Olimpijskim igrama, da li biste mu verovali? Evo, mi vam kažemo. Desilo se. I to u vožnji skejtborda!

*Druga zlatna medalja za tzv. Kosovo na OI: Džudo ponovo berićetan, Đakova se popela na vrh postolja

Tok dešavanja:

12.55 - Anja Crevar zauzela je pretposlednje mesto u disciplini 200 metara mešovitim stilom. Njeno vreme od 2:17,62 bilo je dovoljno za drugo mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi u konkurenciji tri takmičarke, ali su u preostale tri grupe svi imali bolje vreme i samim tim "potisnuli" Anju na 26. mesto od ukupno 27 takmičarki.

12.40 - Džudo je doneo novu medalju za južnu srpsku pokrajinu. Nora Đakova pobedila je Saru-Leoni Sisik u finalu do 57 kilograma u džudou i tako osvojila drugo zlato za tzv. Kosovo.

12.15 - Košarkašice Srbije ostvarile su prvu pobedu na olimpijskom turniru! Ponovo su naše devojke odigrale dramatičan duel, koji je ruku na srce mogao da bude rešen i znatno ranije da nije bilo ogromnog broja izgubljenih lopti. Ipak, pobeda je ono što se piše i ono što je najvažnije napravile su prvi veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih igara pobedom protiv Kanade - 72:68.

11.30 - Tzv. Kosovo nastavlja da niže uspehe! Nora Đakova, džudistkinja u kategoriji do 57 kilograma osigurala je finale i još jednu medalju. Da li će to biti ponovo najsjajnije odličje ili prvo srebro, saznaćemo nakon finala u kojem joj je protivnica Francuskinja Sara Leoni Sizik.

11.00 - Slovenija je osvojila svoju prvu zlatnu medalju na OI! On je u kajak kanu slalomu C1 osvojio prvo mesto i svojoj zemlji doneo najsjajnije odličje.

Benjamin Savsek Benjamin Savšek doneo Sloveniji prvo zlato; Foto: AP/Tanjug

10.35 - Naše košarkašice igraju svoj prvi meč na turniru protiv Kanade, što takođe možete da pratite u posebnom blogu uživo.

10.30 - Novak Đoković vodi žestoku bitku sa Janom Lenardom Štrufom, ali je prvi set dobio sa 6:4, a meč možete da pratite u našem tekstualnom prenosu.

09.10 - Novak Đoković je saznao sa kim će igrati u osmini finala, naravno, ukoliko prođe Jana Lenarda Štrufa.

08.46 -  Idemo po medalju! Basket reprezentacija Srbije je sa šest uzastopnih pobeda obezbedila polufinale Olimpijskih igara i borbu za jedno od odličja.

08.23 - Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara pošto je u dva seta, bez prevelikih problema, savladao indijskog predstavnika Sumita Nagala.

07.31 - Ostalo je nešto manje od sat vremena do duela basketaša Srbije i Letonije, a naši bi eventualnom pobedom obezbedili borbu za medalje.

07.29 - Košarkaši Slovenije vode sa čak 62:42 protiv Argentine u prvom kolu grupe C, a Luka Dončić ne ume da stane. Zvezda Dalasa je za 20 minuta ubacila 31 poen uz osam skokova i pitanje je na kojoj cifri će se zaustaviti.

06.52 - Peti teniser sveta Aleksandar Zverev opravdao je ulogu favorita protiv Danijela Galan Riverosa, slavio sa 6:2, 6:2 i plasirao se u osminu finala OI.

06.45 - Da vam je neko rekao da će dve devojčice od po 13 godina osvojiti medalje na Olimpijskim igrama, da li biste mu verovali? Evo, mi vam kažemo. Desilo se. I to u vožnji skejtborda!

06.20 - Jeste li nekada razmišljali kako bi reagovali da vaš brat ili sin od 18 godina postane Olimpijski šampion? Pogledajte ovaj snimak, možda vam ova porodica da ideju.

06.04 - Rukometaši Nemačke popravili su utisak nakon uvodnog poraza i u drugom kolu grupe A savladali Argentinu. "Panceri" su slavili na pogon Kasteninga i Šilera koji su postigli po sedam golova.

06.00 - Srpska džudistkinja Marica Perišić nije uspela da se plasira u četvrtfinale pošto je posle 11 minuta borbe poražena od Izraelke Nelson Levi. Ona se takmičila u kategoriji do 57 kilograma.

05.33 - Druga teniserka sveta Naomi Osaka našla se u osmini finala pošto je na tom putu porazila Viktoriju Golubić sa 6:3, 6:3.

05.16 - Srpska džudistkinja Marica Perišić uspela je da se plasira u drugo kolo na ekspresan način pošto je bila bolja od Sande Aldas iz Olimpijskog izbegličkog tima.

05.16 - Srpska teniserka Nina Stojanović nije uspela da prođe drugo kolo Olimpijskih igara pošto je na toj stepenici zaustavljena od strane 19. igračice sveta Marije Sakari.

05.15 - Reprezentacija Srbije u basketu neverovatno gazi sve pred sobom na Olimpijskim igrama, a do pete pobede iz isto toliko mečeva došli su protiv selekcije Japana sa 21:11, pa sada samo čudo može da ih spreči da direktno uđu u polufinale turnira!

04.41 - Za 20 minuta se očekuje početak duela basketaša Srbije i Japana, a naši bi pobedom u tom duel došli u situaciju da skoro ništa ne može da ih spreči da odu u polufinale turnira.

04.39 - Stojanovićeva je izgubila prvi set protiv Sakari sa 6:1... Nina trenutno nije ni blizu brejk lopte, a sama je već dva puta izgubila servis. 

04.35 - Danas smo videli i jednu senzaciju! Keti Ledecki je pala pred naletom Australijanke na 400 metara slobodnim stilom, a devojčica od 14 godina završila četvrta!

04.17 - Ko će drugi, ako ne Adam Piti! Britanac je osvojio zlato na 100 metara prsno. Srebro je otišlo Arnou Kamingi iz Holandije, a Nikolo Martinegi iz Italije se okitio bronzom.

04.11 - Nina Stojanović je otpočela svoj okršaj protiv Marije Sakari u drugoj rundi olimpijskog turnira.

03.54 - Francuski rukometaši su ostvarili i drugu pobedu na OI pošto su sa 34:29 bili bolji od Brazila. Lepo su rasporedili učinak Francuzi, a prvi među jednakima bili su Karabatić i Torno sa po četiri gola.

03.51 - Srpski plivač Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u finale na 200 metara slobodnim stilom.

03.31 - Velimir Stjepanović za pet minuta kreće trku na 200 metara slobodno u borbi za finale Olimpijskih igara.

03.18 - Da li ste nekada gledali žensku odbojku na pesku? Niste? Za vas smo izdvojili jednu galeriju gde možete videti kako takmičenje u tom sportu na Olimpijskim igrama izgleda!

03.00 - I ragbi se igra na ovim Olimpijskim igrama, a mnoge zemlje, gde je taj sport popularan, su ushićene pošto nadmetanje kreće upravo danas:

02.34 - Norvežani su osvojili prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i to zlatnu. Kristijan Blumenfelt pobednik je triatlonu sa vremenom jedan sat 45 minuta i četiri sekunde. Iza njega su završili Aleks Ji iz Velike Britanije i Hejden Vajld iz Australije.

02.33 - Ruski teniser Danil Medvedev ukazao je organizatoru istu stvar koju je pomenuo i Novak Đoković samo dan pre njega - igra se po prevelikoj temperaturi i usred dana.

02.11 - Endi Mari se povukao sa takmičenja u singlu, ali će nastaviti u dubl konkurenciji gde Džo Salisburi i on dobro guraju.

- Medicinski tim me je savetovao da ne igram na oba polja, zato sam morao da donesem odluku da odustanem od singla. Povukao sam se kako bi se posvetio dublu - kazao je Mari.

Video: Najsrećniji selfi sa Noletom iz Tokija: Nemica jurila Đokovića kroz olimpijsko selo da se slikaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    26. jul 2021 | 10:20

    Ako Slovenci osvoje medalju i dobiju nešto para za to nadam se da će Dončić konačno moći kupiti konja.

  • Don

    26. jul 2021 | 04:33

    Da nemamo Plivaca ni jednog, to je zabrinjavajuce. Gledam pliva dete od 14 godina bori se za zlato a mi nista.

  • Mrcke

    26. jul 2021 | 07:55

    Cujes olimpijski sport skejtbord.....jos nisu samo stavili pikado, bilijar i texas holden.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA