≫ 

Đoković "počistio" i Nemca u Tokiju, još 4 koraka do zlata na OI

Novak u dva seta bolji od Štrufa, naredni rival je Španac Davidovič - Fokina

  • 13
Novak Đoković

Foto: Ap/Tanjug

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je u dva seta bio bolji od Nemca Jan - Lenarda Štrufa rezultatom 6:4, 6:3!

Bio je ovo njihov šesti duel i šesta pobeda Đokovića koji je od Štrufa u karijeri izgubio samo jedan set, a naredni rival mu je Španac Alehandro Davidovič - Fokina koji je u tri seta bio bolji od Džona Milmana.

Nole do zlatne medalje ima još samo četiri koraka, a na projektovanom putu do finala nalaze se još Kei Nišikori i Aleksander Zverev. U drugoj strani žreba su Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Nije Đoković sigurno počeo meč protiv Štrufa, jer je u 3. gemu dozvolio rivalu da stigne do brejka. Međutim, izvukao se i potom zaigrao dosta bolje na svoj servis.

Olako je osvajao poene, dok je, s druge strane, imao određenih problema na servis Nemca. Sve do poslednjeg gema u setu, kada je s nulom uzeo brejk Štrufu i poveo sa 1:0. Ono što je obeležilo prvi set kada je u pitanju Novak jeste čak 11 asova.

Novak Đoković

Foto: Ap/Tanjug

Tamo gde je stao u prvom setu, Novak je nastavio u drugom. Uzeo je gem na svoj servis, a zatim napravio i brejk u pravo vreme. Međutim, već u narednom gemu videli smo ribrejk Štrufa i (ne)očekivan povratak u meč koji je kratko trajao, jer mu je Nole ponovo uzeo servis - 3:1.

To je praktično bio i Štrufoj kraj s obzirom na to da nije imao snage da se još jednom "vrati u život." Bio je siguran na svoj servis, kao i Nole koji sada krupnim koracima hita ka završnici takmičenja.

Novak Đoković

Foto: Ap/Tanjug

Video: Tako je stvoren najbolji teniser svih vremena: Mečevi koji su definisali nepobedivog Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA