Triatlonci umalo završili pod brodom: Veliki gaf organizatora srećom prošao bez povređenih takmičara

Problemi sa ovim nadmetanjem postojali su i pre početka Olimpijskih igara

  • 0
Triatlon Foto: Tanjug / AP

Takmičenje u triatlonu još pre početka Olimpijskih igara bilo je pod velikom lupom javnosti zbog straha od očuvanja zdravlja takmičara, a još jedan veliki gaf doprineo je da se o ovom nadmetanju i dalje priča.

Pre početka Igara u Tokiju postojala je velika bojazan da bi moglo da dođe do zaraze učesnika triatlona zbog zagađene vode. Iako su organizatori uradili sve što je bilo u njihovoj moći da prečiste vodu u zalivu, prosuli čak 22.000 tona peska koji treba da privuče određene mikroorganizme koji mogu da filtriraju vodu i unište bakteriju Ešerihija koli, uprkos svom uloženom trudu, i dalje se osećao nesnosan miris vode.

Problem je u tome što Tokio nema odvojene odvode za kišnicu i kanalizaciju, pa sva "tečnost" na kraju završi upravo u zalivu. Za plivače je kvalitet vode predstavljao veliki problem, ali mnogi ne žele da se sam zaliv prečisti zbog toga što se mnoge alge i školjke hrane upravo onim što pronalaze u njemu.

I kada je na kraju ipak data dozvola da se takmičenje održi, desio se još jedan veliki gaf organizatora. Glavni sudija "svirao" je start takmičenja baš onda kada se ispred platforme nalazio brod koji je blokirao polovinu takmičara da startuju na pravi način. Nije toliko problem ni u tome, već je bilo prilično nezgodna činjenica da je neko od njih mogao da završi pod samim brodom i tako se ozbiljno povredi.

Takmičenje je posle kraće pauze restartovano, a zlatnu medalju je osvojio takmičar iz Norveške, Kristijan Blumenfelt sa vremenom od sat, 45 minuta i četiri sekunde. Srebro je pripalo Aleksu Jiju iz Velike Britanije, dok je Hejden Vajld uzeo bronzu.

Video: Šolja u Tokiju košta 7.500, a koliko će nas koštati poraz od Španaca?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA