Američki košarkaši okrenuli leđa Popoviču: Ne sviđa im se stil igre, traže da igraju "modernije"

Stvar se dodatno zakuvala posle poraza od Francuske na startu Igara

  • 1
Greg Popovič Foto: Tanjug/AP

Amerikanci nisu najbolje startovali na Olimpijskim igrama, pošto su tokom jučerašnjeg dana poraženi od Francuske u prvom kolu košarkaškog turnira. Nisu blistali ni u pripremnom periodu gde su im meru uzeli Nigerijci i Argentinci, pa je javnost opravdano počela da sumnja u Grega Popoviča.

On pak tvrdi da su porazi sastavni deo sporta, ali to mu neće pomoći da pridobije svlačionicu koja se prema pisanju tamošnjeg "Atletika" okrenula protiv iskusnog stručnjaka, a sve zbog igre koja previše podseća na ono što godinama forsira u San Antonio Sparsima.

Poznato je da je Popovič trener koji nije ljubitelj nešto modernije, brže košarke koja više odgovara NBA zvezdama, pa su mu tako neki već otvoreno rekli da postoje drugačiji načini koje treba isprobati. Kratke pripreme nisu pomogle da se ekipa uklopi na adekvatan način.

Ono što se prema rečima "Atletika" nimalo ne dopada igračima SAD jeste Popovičev stav da su ih ostale selekcije "sustigle" i da razlika više nije onolika kolika je bila u nekim ranijim godinama. Zvezde američkog sastava ne dele to mišljenje i smatraju da su bolji.

Poraz od selekcije Galskih petlova bio je prvi na Olimpijskim igrama za SAD još od 2004. godine. To samo govori da se oni neće tek tako prošetati do zlata pošto im na tom putu pored Francuza stoje i Španija, ali i odlična Slovenija koja je razbila Argentinu uz epsku partiju Luke Dončića.

Video: Šolja u Tokiju košta 7.500, a koliko će nas koštati poraz od Španaca?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo istina

    26. jul 2021 | 08:59

    Svaka cast amerikancima koji su se odazvali pozivu, 3 igraca je direktno iz finala odletelo u Tokio dok nasi cirkaju pivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA