≫ 

Veliki udarac za RTS na OI, 14 članova ekipe u karantinu: I Šarenac besan, izvinjavao se za lapsus

Problem nastao zbog zaražene osobe koja je bila u avonu

  • 3
Slobodan Šarenac Printskrin: Instagram/slobodan_sarenac_official

Veliki peh zadesio je ekipu Radio-Televizije Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada su im organizatori u nedelju tokom dana saopštili da će jedna grupa morati u obavezan karantin od 14 dana!

U objašnjenju koje je RTS dobio od organiztatora piše da je razlog tome što je u njihovom okruženju, tokom puta ka Tokiju u avionu, boravila osoba koja je zaražena virusom COVID 19.

Organizatori nisu otkrili identitet te osobe, ali je poznato da je reč o strancu i da je kompletan deo aviona u karantinu. Pored srpskih novinara i članova tima, u njemu su se nalazili i Nemci, Slovaci...

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by TV Journalist (@radoslav.simic)

Telegraf je stupio u kontak sa novinarom RTS-a Dušanom Albijanićem koji se nalazi u Tokiju u pomenutom karantinu, a koji je za naš portal rekao:

- Najpre hvala na pitanju vezano za zdravlje. Svi smo dobro. Niko od nas nije pozitivan, ali pravila Vlade Japana su precizna. Mi smo takozvani "close contact." Jesmo malo desetkovani, ali gledaoci neće ostati uskraćeni za najvažnije informacije sa OI.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by TV Journalist (@radoslav.simic)

Ekipa RTS-a je na put u Tokio krenula 19. jula, svi su vakcinisani i odradili su više testova pre odlaska na put. Po sletanju u Japan su odadili još jedan obavezan test na aerodromu pre nego što im je odobrena akreditacija. Takođe, i narednih dana su testorani svaki put pre "odlaska na posao."

Jedan deo RTS ekipe neometano radi u bazi u IBC centru, u pomoć su priskočile i kolege iz Beograda koji će očigledno dati sve od sebe da se razlika u radu ne oseti, a poslednja informacija glasi da 14 novinara RTS-a iz karantina izlaze tek 4. avgusta - jer im se on računa od 21. jula kada su organizatori saznali za tu zaraženu osobu.

Cela ta situacija uticala je i na Slobodana Šarenca koji je napravio lapsus tokom meča između Francuske i SAD, a koji je vrlo brzo javno uputio izvinjenje zbog svega. Naravno, niklo mu to nije ni uzeo za zlo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    26. jul 2021 | 09:26

    Ali svi vakcinisani i opet se rade testovi i opet pozitivnih ima. Da se covek prekrsti levom i desnom.

  • Ratar

    26. jul 2021 | 11:20

    Brz oporavak legendo.

  • Haha

    26. jul 2021 | 13:04

    Pelcovace vas preCednik jos 3 puta gratis. Hahahahaha! Vakcine za naivce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA