≫ 

Raspored srpskih sportista 4. dana OI: Borimo se za medalje, na terenu odbojkašice, vaterpolisti...

Imaćemo nekoliko velikih aduta poput Milice Mandić, Anje Obradović, a tu su i strelci i strelkinje u miksu

  • 4
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, odbojkašice Srbije

Foto: Profimedia/Xinhua News

Srpski sportisti nastavljaju svoj pohod ka medaljama na Olimpijskim igrama. I dalje stojimo na dva osvojena odličja iz prvog dana kada se srebra domogao Damir Mikec u streljaštvu, odnosno Tijana Bogdanović u taekvondou. Međutim, to stanje bi moglo da se promeni tokom sutrašnjeg dana kada imamo nekoliko "jakih" aduta u borbi za pobednički podijum.

Već od dva sata posle ponoći će na strelište izaći osvajač jedne od medalja, Damir Mikec koji će zajedno sa Zoranom Arunović pokušati u miksu na 10 metara vazdušnim pištoljem da zauzme što više mesto u kvalifikacijama i plasira se u finale. U istom sportu, samo nešto kasnije, od 06.15 će Milenko Sebić i Sanja Vukašinović želeti da urade isto u disciplini 10 metara vazdušna puška.

Svoj put u džudou će započeti Anja Obradović, kojoj će prva protivnica biti Holanđanka, Jul Fransen u kategoriji do 63 kilograma oko 04.15 po našem vremenu, a u borilačkim disciplinama dosta očekujemo od naše zlatne Milice Mandić, koja će se na startu boriti protiv Fait Ogalo iz Kenije. Ta borba je na programu oko 06.30 časova.

Ne smemo zaboraviti ni Miomira Kecmanovića, koji se u drugom kolu teniskog turnira sastaje sa Ugom Umberom oko 05.30 časova, kao ni vaterpoliste i odbojkašice koji će protiv Kazahstana, odnsono Japana nastaviti svoj put kroz grupnu fazu. Prvi će u bazen naši momci oko 07.00, dok će devojke na teren 20 minuta kasnije.

Ni kasnije tokom dana program neće biti "siromašan", pošto nas od 11.00 časova čeka poslednji duel basketaša u grupi protiv Ruskog Olimpijskog komiteta, a dan će sada već tradicionalno zatvoriti plivači. Prvo ćemo gledati Andreja Barnu iz Subotice na 100 metara slobodnim stilom, a potom i Vuka Čelića na osam puta dužoj distanci u istoj disciplini.

Nadamo se da će se broj medalja nakon današnjeg dana dodatno uvećati!

Olimpijske Igre, Naši u Tokiju-27.jul

Ilustracija: Nikola Jovanović

Olimpijske Igre, Naši u Tokiju-27.jul

Ilustracija: Nikola Jovanović

Video: Šolja u Tokiju košta 7.500, a koliko će nas koštati poraz od Španaca?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. jul 2021 | 16:18

    Bas smo slabi! Na proslim igrama je bilo mnogo bolje, Divac je vodio olimpijski komitet... Mislim da je bio mnogo bolji na tom mestu od sadasnjeg! Pricam o sportu, travebi me ne zanimaju... Sam broj nasih ucesnika je bio mnogo veci... Kosovo ce imati vise medalja, ocigledno je politika tu umesala prste... Oterali Saleta u kosarci i eto, nema nas na olimpijadi...

  • Haha

    26. jul 2021 | 16:06

    "Kategorija do 68 godina"?!?!?! Nije ovo takmičenje mlađih penzionera. Menjaj to qkavče jedan

  • JO

    27. jul 2021 | 02:34

    Gde je prenos strelaca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA