"Pričamo o izgubljenim loptama od EP, to me čini tužnom": Maljković videla problem protiv Kanade

Selektorka se nada da će se protiv Španije izaći sa većom koncentracijom

  • 0
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, košarkašice Srbije Foto: Tanjug/AP

Pobeda protiv Kanade na startu ženskog košarkaškog turnira je upisana, ali je naročito impresivan način na koji su naše dame došle do trijumfa. Naime, kada se pogleda statistika susreta u oči zaista upada prevelik broj izgubljenih lopti (čak 28) koje su srpske košarkašice imale, ali su i pored toga velikom borbenošću uspele da nadomeste sve nedostatke.

Jedan od junaka pobede bila je Ana Dabović koja je u ključnim momentima meča pogodila otvorene šuteve. Posle meča je prokomentarisala igru svog tima za Mozzart Sport.

- Cilj je bio da nemamo mnogo izgubljenih lopti, nismo to ispoštovale. Ali, mnogo je teško igrati protiv Kanade. Drago mi je da smo mi njih pobedile, da smo odreagovale bolje i da smo u drugom poluvremenu imale manje izgubljenih lopti. U Riju smo vodile 18 razlike i izgubile, to je jedna od retkih utakmica da smo toliku prednost ispustile. Znale smo da su one nezgodna ekipa, bore se, ne odustaju i na kraju nam je cilj uvek da pobedimo i to je i najvažnije - podvukla je Dabović.

Istakla se Ana ne samo po poenima, već i po asistencijama. Lakoća igranja bila je evidentna, a Dabović kaže da je njoj jednostavno lepo kada nastupa za našu zemlju.

- Ja uživam na terenu uvek i uopšteno u reprezentaciji, to se vidi. Presrećna sam u svakom trenutku, trudim se da pružim najbolje. Bilo je mnogo lepih poteza na utakmici, borbe, dobrih komentara sa klupe... Naporno nam je sve bilo, mnogo smo čekali ovu utakmicu. Najvažnije je da smo pobedile i da naučimo što pre iz ovoga, da bismo ušli koncentrisanije u sledeći meč. Španija je tim koji će sigurno da kazni mnogo više nego Kanada danas - ističe Dabović.

Naravno, nije mogla ni selektorka Srbije, Marina Maljković da zaobiđe temu o izgubljenim loptama u razgovoru za Mozzart Sport.

- Znate svi šta ću da kažem, nedopustiv broj izgubljenih lopti posebno jer nam je to bio dogovor u napadu. Jedna vrlo važna stavka za naš napad. Znali smo da Kanada igra veoma agresivno, da teraju protivnika što dalje od koša, pa pokušavaju tu da osvoje što više lopti i da daju koš u prvih pet do sedam sekundi napada. Taj posao smo loše uradili, to me ne raduje sigurno. Naprotiv, čini me tužnom jer pričamo o tome od pre Evropskog prvenstva, kada smo prvi put posle zlata pomenuli Kanadu.

Nada se Marina nešto boljoj igri u nastavku takmičenja.

- To je nešto što moramo hitno da ispravimo, koliko god bila teška prva utakmica, jer to jesu Olimpijske igre. Svakodnevno sa svim dešavanjima, koliko god je pozitivno i lepo i što uživamo kao srpski tim u medaljama i pobedama jedni drugih, veliki je faktor odvlačenje energije sa tvog prvobitnog cilja. Dobili smo na kraju veoma nezgodnog protivnika, od koga smo izgubili 2016. Idemo dalje da pokušamo da se spremimo za ove dve utakmice. Videli ste danas kakvi su rezultati... Španija je jedva pobedila Koreju, koja važi za najslabijeg protivnika. Svi znaju da igraju košarku, ženska košarka je različita od muške jer su azijske ekipe fenomenalne. Da ne mislim tako ne bih poslednje četiri godine bila što u Kini, što u Japanu.

Plaši se naša selektorka duela sa Španijom koji predstoji i sa kojom će se naše dame boriti za prvo mesto u grupi. Kaže da će Furija biti spremna da se revanšira za poraz sa Evropskog prvenstva.

- Ispoštovali smo većinu stvari u odbrani, ali ovo su Olimpijske igre. Ili moramo ono što se dogovorimo da radimo, ili... Već protiv Španije nećemo moći da se dogovorimo, pa da ne ispoštujemo. Suštinske stvari ne smemo da omanemo. Na OI je dodatni faktor glava i spremnost igrača da se iznesu stvari. Španija će igrati sa dve nove igračice u odnosu na EP, kao što već znate. Ne tamo neke, nego dve bitne košarkašice u njihovom timu. Mnogo razloga za njih da žele ozbiljan revanš. Pobedili smo ih u njihovoj kući, boli ih mnogo su besne... Videli ste ratnički mentalitet Kanade, a Španije će na neki njihov način biti duplo gora na toj utakmici. Ako želimo da pobedimo, moramo da ispunimo do kraja najvažnije stvari koje dogovorimo, to rade šampioni - zaključila je Marina za Mozzart Sport.

Video: Najsrećniji selfi sa Noletom iz Tokija: Nemica jurila Đokovića kroz olimpijsko selo da se slikaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA