≫ 

Uzmi, Nole, još jedan rekord Federeru: Đoković ponovo na pragu istorije

Najbolji teniser sveta nastavlja da pomera granice ovog sporta

  • 3
Novak Đoković, Rodžer Federer Foto-montaža: Tanjug/AP

Novak Đoković blizu je da sruši još jedan rekord Rodžera Federera, ovoga puta onaj sa Olimpijskih igara. Naime, Švajcarac je ostvario najviše pobeda na Igrama čak 13, a odmah iza njega je Endi Mari sa 12.

Novak je treći pošto je ostvario 11 pobeda na Olimpijskim igrama (Peking, London, Tokio) dok je u Riju odigrao samo jedan meč i izgubio od Del Potra.

Na Igrama 2008. je stigao do bronze, četiri godine kasnije u Londonu je izgubio u meču za treće mesto, dok je sada u Japanu pobedio Uga Delijena i Jana Lenarda Štrufa.

Ukoliko bi ostvario plasman u finale (još tri pobede mu trebaju), ne samo da bi osigurao novo odličje, nego bi u ovom parametru (broj pobeda) izbio na vrh večne liste.

I tako oborio po ko zna koji put rekord u svetu tenisa.

Podsetimo, Federer sa Igara ima jedno srebro, osvojeno u Londonu 2012, dok je Mari te godine stigao do zlata, baš kao i četiri kasnije, u Rio de Žaneiru.

Video: Vrela Bugarka naletela na Noleta, pa mu tražila da priča na bugarskom: Popadali smo od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    26. jul 2021 | 21:43

    ovoga Rodja kao da je uklela majka...sigurno mu je rekla kad se rodio " dragi moj sine Rodjer imaj sve u životu, pa i onu muskojebastu Mirku, ako nek se ima,nije mi po volji da učiš ruski.. ova,češki, al neka,imaj veliku kuću, lustere,tepihe, spavaće sobe, imaj svega i svačega al ipak nemoj mnogo da plačeš kad te bude preslišavao jedan mlogo breee opasan Zerbin " 🤣🤣🤣

  • Omg

    27. jul 2021 | 06:05

    Jaoo, ako uzme zlatni slem, nabice vam komplekse dokle god se Zemlja vrti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA