≫ 

Prvi trijumf vaterpolista Srbije na OI: Delfini "opustili ruku" i zgazili rivala

Izabranici Dejana Savića tukli Kazahstan koji u poslednjoj deonici nije uspeo da zatrese mrežu

  • 20
Vaterpolisti Srbije, Dejan Savić

Foto: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je prvi trijumf na Olimpijksim igrama u Tokiju, pošto su u 2. kolu turnira savladali Kazahstan rezultatom - 19:5 (4:2, 3:1, 6:2, 6:0)!

Delfini su prvi meč u Tokiju izgubili od Španije rezultatom 13:12, a protiv Kazahstanaca su napravili prvi od dva sigurna koraka ka četvrtfinalu. Podsetimo, izabranici Dejana Savića u četvrtak igraju protiv Australije koja je, ruku na srce, u konkurenciji Hrvatske, Crne Gore i pomenute Španije, totalni autsajder.

Mučila se Srbija u prvoj deonici koju je Đorđe Lazić otvorio golom. Srbin Vuksanović, koji igra za Kazahstan, vrlo brzo je izjednačio, da bi Mitrović i Filipović potom bili precizni za Delfine. Medvedev je zatim smanjio iz penala na 3:2, dok je Aleksić na 11 sekundi do kraja izveo malu majstoriju za konačnioh 4:2 posle osam minuta.

Kazahstan je drugu deonicu otvorio tako što je smanjio na 4:3, sve dok Rašević u narednom napadu ponovo nije odvojio naš tim na dva razlike. Rezultat 5:3 dugo je stajao na semaforu, a onda su usledili prelomini trenuci meča.

Kazahstan je imao napad sa igračem više, videli smo najpre sjajnu intervenciju odbrane, zatim i golmana Gojka Pijetlovića, da bi Prlainović i Duško Pijetlović do poluvremena konačno odvojili Delfine od rivala - 7:3.

Pijetlović je pogodio i na startu treće deonice za 8:3 i već tada je bilo definitivno jasno da će Srbija upisati prvi trijumf. Kako je vreme u odmicali, naši momci su samo opustili ruku i preko Jakšića i Rašovića stigli su već do 13:5 pred poslednja dva minuta u trećoj četvrtini. Tako je ostalo i do kraja, zahvaljujući odbranama Gojka Pijetlovića - ali i nepreciznošću naših u napadu.

Dedović i Ranđelović su sredinom poslednje četvrtine dali golove u vrlo kratkom roku, praktično dva gola iz tri šuta Srbije do tada. Mandić i Pijetlović su se pobrinuli da prednost do kraja samo raste, dok je odbrana bila na visokom nivou i nisu dali Kazahstanima da se upišu na semafor u četvrtoj deonici.

Video: Spremni za odbranu zlata: Otvoreni trening vaterpolista pred polazak na Olimpijske igre u Tokio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    27. jul 2021 | 08:19

    Alo strucnjaci zaboravili ste Rio gde smo bili 4 u grupi i na kraju Zlatoooo alloo..Polakoo doci ce sve na svoje imajmo vere..SRBIJAA

  • Darinka

    27. jul 2021 | 08:16

    Idemo momci do medalje..... Bravo, živi bili!!!

  • Nestor

    27. jul 2021 | 08:07

    Sad kad krenu stručnjaci da objašnjavaju šta i kako svi su selektori, treneri, sudije a niko ne zna šta je 10km dalje od kuće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA